Gazete Vatan Logo

Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi?

Milli Eğitim Bakanlığı resmi gazete yayınlanan değişiklikle öğrencilerin sınıf değiştirebileceğine dair madde ekledi. Peki, Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek ortaokul mu lise için mi geçerli? Türkçe ortalaması 70 olmayan hangi sınıflar için geçerli, kaçıncı sınıf?

Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi?

Millî Eğitim Bakanlığı, tarafından ‘Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişikler 14 Ekim tarihli Resmi Gazetede duyuruldu. Peki, Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi ortaokul için mi?

Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi?

Yönetmelik 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda bir üst sınıfa geçecek öğrencinin, Türkçe dersinde iki dönem ortalamasının 70’in altında olması halinde sınıf tekrarı yapabileceğini öngörüyor. Ancak bu durumdaki öğrencilerin sınıf geçmelerine sene sonunda toplanacak Şube Öğretmenler kurulu (ŞÖK) karar verecek. Diğer dersler için de sınıf geçme ortalaması 45’ten 50’ye yükseltildi.

Yayınlanan yeni yönetmeliğe göre veli dilekçesi ve RAM kararı ile öğrenciler artık sınıf şubesi değiştirebilecek!

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin altıncı ve yedinci fıkralarına sırasıyla aşağıdaki bentler eklenmiştir.

Haberin Devamı

“d) İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir.”

“c) Ortaokul ve imam-hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir.”