Gazete Vatan Logo

Nfc Nasıl Kullanılır? Nfc Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Akıllı telefonlarda bulunan NFC özelliğinin kolaylık sağlayan bir özellik olduğu bilinmektedir. NFC, Near Field Communication kelimesinin kısaltması olarak bilinmektedir. Kelimenin Türkçe anlamı ise Yakın Alan İletişimi olarak ifade edilebilir. NFC, telefonunuzun yakınında bulunan farklı bir cihazla temas ettirilmeden iletişim kurulmasını sağlamaktadır. NFC özelliğinin kullanılabilmesi için ise telefonun ilgili cihaza yaklaşık 4 santimetre kadar yaklaştırılması gerekmektedir. 

Nfc Nasıl Kullanılır? Nfc Kullanırken Yapılması Gerekenler...

NFC Nasıl Kullanılır? 

NFC, hemen hemen tüm akıllı telefonlarda bulunan pratik bir özellik olarak bilinmektedir. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hayatı kolaylaştıran ve pratiklik sağlayan özelliklerden birisi de NFC özelliği olarak bilinmektedir. Özellikle koronavirüs salgını sırasında temassız işlemlerin yapılması büyük bir önem kazanmıştır.

Temassız işlemlerin yapılmasını sağlayan NFC teknolojisi ise günümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Telefonun yakınında bulunan bir başka cihazla temas ettirilmeden kablosuz bağlantı yapılmasını sağlayan NFC teknolojisinin kullanılması için ise telefonun cihaza yaklaşık 4 santimetre kadar yaklaştırılması gerekmektedir. 

NFC, cihazlar arasında iki yönlü bir bağlantı oluşturmaktadır. Her iki cihazdan birbirine gönderilen komutlar sayesinde bilgilerin gönderilmesi ve alınması mümkün olmaktadır. NFC özelliğinin kullanılması için ise herhangi bir ücrete tabi tutulmamaktadır.

Temassız ödeme yapılması konusunda NFC özelliği büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Ödeme yapacağınız cihazda NFC özelliği bulunması durumunda ise kartınızı kullanmadan temassız ödeme yapabilmeniz mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

NFC Kullanırken Yapılması Gerekenler

NFC özelliği, Android akıllı telefonlarda yer alan bir özellik olarak bilinmektedir. Akıllı telefon ve yakınında bulunan herhangi bir cihaz arasında kablosuz bir şekilde bağlantı kurulmasına olanak sağlamaktadır.

NFC özelliğinin bağlantıyı ise radyo bağlantıları aracılığıyla kurduğu bilinmektedir. Özelliğin çalışabilmesi için ise herhangi bir güç kaynağına ihtiyaç duyulmadığı ifade edilebilir. NFC özelliğini kullanarak yapılabilecek birçok işlem bulunmaktadır. 

Telefon numarası almak ve göndermek,

Bluetooth cihazlara bağlanmak,

Fotoğraf almak ve göndermek,

NFC etiketleriyle bağlanmak,

Belge almak ve göndermek,

Ödeme yapmak,

Konum almak ve göndermek,

Başkasının telefonunda uygulama açabilmek NFC özellikleri arasında yer almaktadır. 

Android telefonlarda NFC özelliği 3 mod halinde çalışmaktadır. Okuyucu ve yazıcı modu, etiket okuma modu ve eşler arası modu olarak çalışmakta olan NFC, cihazlar arasında ödeme ve veri aktarımı gibi işlemlerin gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır. 

Haberin Devamı

İlk olarak Android cihazlarda kullanılmakta olan NFC teknolojisi günümüzde IOS işletim sistemine sahip cihazlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Cihazlara sonradan NFC özelliğinin eklenmesi mümkün olmamaktadır.

Ancak özelliğin kapalı olması durumunda aktifleştirilmesi mümkün olmaktadır. Özelliğin açılması için ilk olarak telefonun ayarlar bölümüne girilmesi gerekir. Ardından açılan ekranda yer alan kablosuz ağlar seçeneğine tıklanması gerekmektedir.

Bu bölümde NFC özelliğinin telefonunuzda yer alıp almadığını görmeniz de mümkün olmaktadır. NFC özelliğinin telefonunuzda bulunması durumunda bu kısımdan özelliği aktifleştirmeniz mümkün olacaktır. 

NFC özelliğini aktifleştirmek için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise ayarlar bölümüne girdikten sonra çıkan bağlantılar bölümüne girmektir. Açılan sayfada diğer bağlantılar kısmına tıklayarak özelliği aktifleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı