Gazete Vatan Logo

Hafızlık sınavı ne zaman? Hafızlık Tespit Sınavı hangi illerde yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlar için hafızlık başvuru süreci 14 Ağustos’ta tamamlanmıştı. Adaylar hafızlık sınavı tarihlerini ve sınav giriş belgelerinin yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyor. Peki, Hafızlık sınavı ne zaman? Hafızlık Tespit Sınavı giriş belgeleri yayımlandı mı? Hafızlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Hafızlık Tespit Sınavı giriş belgeleri öğrenme ekranı!

Hafızlık sınavı ne zaman? Hafızlık Tespit Sınavı hangi illerde yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı hafızlık sınavı ile ilgili duyuru yayımladı. Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlardan başvuru alan Diyanet İşleri Başkanlığı sınav tarihlerini duyurdu. Peki, Hafızlık sınavı ne zaman? Hafızlık Tespit Sınavı giriş belgeleri yayımlandı mı? Hafızlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Hafızlık sınav tarihleri ve Hafızlık Tespit Sınavı giriş belgeleri öğrenme ekranı!  

HAFIZLIK SINAVI NE ZAMAN?

2022 yılı III. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı, 5 Eylül 2022 tarihinde başlayarak 16 Eylül tarihne kadar yapılacak.

HAFIZLIK SINAVI NASIL OLACAK?

Hafızlık Tespit Sınavı sözlü olarak yapılacak ve 70 puan alan aday başarılı sayılacak.  Hafızlık Takip Komisyonu tarafından reddedilen kişiler sınava katılamayacak.

HAFIZLIK SINAVI HANGİ İLLERDE YAPILACAK?

 


HAFIZLIK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar; “Hafızlık Tespit Sınavı” sonuçlarını 21 Eylül 2022 tarihi itibariyle https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx adresi üzerinden öğrenebilecekler. Sınavda başarılı olarak belge almaya hak kazanan öğrenciler “Hafızlık Belgeleri” eğitim gördükleri Kur’an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkânlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılarak belge almaya hak kazananların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecek.

Haberin Devamı