Gazete Vatan Logo

Fnale girmeyen büte girebilir mi? Büte girmek zorunlu mu, kimler bütünleme sınavına girebilir?

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili beklenirken bir yandan da sınav maratonu devam ediyor. Üniversitede okuyan öğrenciler bütlere girmeye hazırlanıyor. En merak edilen ise “Finale girmeyen büte girebilir mi?” sorusu oluyor. Peki, Bütünlemeye nasıl kalınır, üniversitede finale girmeyen öğrenci bütünlemeye girebilir mi? Büte kalmak ne demek?

Fnale girmeyen büte girebilir mi? Büte girmek zorunlu mu, kimler bütünleme sınavına girebilir?

Üniversite öğrencileri, vize ve final sınavlarını tamamladıktan sonra bahar dönemine başlayacak. Üniversitelerde final ve büt dönemi başladı. Lisans ya da yüksek lisans bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler finale girmedim büte girebilir miyim? Sorusuna yanıt arıyor. Peki, Finale girmeyen büte girebilir mi?

Finale girmeyen büte girebilir mi?

Üniversitede finale girmeyen öğrenci büte girebilir. Finale girmeyen öğrenciler, devamsızlıktan kalmamak şartıyla bütünleme sınavına girip, bütünleme sınavından aldığı notla ile dersten geçebilir.

Bazı üniversiteler ise finale girmeyip bütünlemeye girmek isteyen öğrencilerin geçerli bir mazeret sunmasını ister. Mazereti kabul edilen öğrenciler, bütünleme sınavına girer.

Ders geçme notu, her üniversiteye göre belirlense de geçmek için sıklıkla final sınavından 45 veya 50 puan almak gerekir.

Üniversitede final sınavına girilmezse, o dersten kalınır. Final sınavına girmeyen öğrenciler, devamsızlıktan kalmamak şartıyla bütünleme sınavına girebilirler. Bütünleme sınavından alınan not ile birlikte dersten geçmeleri mümkündür.

Haberin Devamı