Gazete Vatan Logo

EBA şifresi alma linki nerede? EBA öğrenci giriş ağı nasıl kullanılır, hesap nasıl oluşturulur? EBA ile uzaktan eğitim nasıl yapılır?

EBA öğrenci giriş ağı nasıl kullanılır? EBA şifresi nasıl alınır? EBA hesabı oluşturma süreci nasıldır? Soruları Corona virüsü nedeniyle alınan eğitim önlemlerinden sonra en çok araştırılan soruların başını çekiyor. Eğitime verilen 1 hafta aradan sonra öğrenci eğitimine uzaktan devam edecek. Eğitimler de TRT kanalları ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) aracılığıyla yapılacak. Öğrenciler, öğretmen ve velilerin de faydalanabildiği Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile video ve faydalı eğitim içeriği gibi eğitimdeki birçok içeriğe ulaşmak da mümkündür.

EBA şifresi alma linki nerede? EBA öğrenci giriş ağı nasıl kullanılır, hesap nasıl oluşturulur? EBA ile uzaktan eğitim nasıl yapılır?

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Corona virüsü salgını nedeniyle yeniden gündeme geldi. Sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulan EBA, eğitimlerini evden sürdürecek öğrencilerin hizmetine çok yakında sunulacak. MEB uzaktan eğitimle ilgili süreci hafta içi simülasyonlarla anlatacak. Peki, EBA öğrenci giriş ağı nasıl kullanılır? EBA hesabı nasıl oluşturulur? EBA ücretli mi?

EBA HESABI NASIL OLUŞTURULUR?

“EBA Giriş” ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle. “EBA Giriş” ekranına yönlendirileceksin. EBA'ya TC kimlik numarası ve şifre ile giriliyor.

EBA HESABI NASIL OLUŞTURULUR? (TEK KULLANIMLIK ŞİFRE ALMA)

Öğretmen olarak öğrenciler için EBA şifresi oluşturma iki adımdan oluşmaktadır. İlk adım, öğrencinize tek kullanımlık şifre oluşturmaktır.

İkinci adım ise bu tek kullanımlık şifreyi kullanarak öğrencinin kendi EBA şifresini belirlemesidir.

Bunun için de şu adımları izlemelisiniz:

Haberin Devamı

-EBA'ya giriş yaptıktan sonra profil resminizin altında yer alan menüden “Öğrenci Şifresi Oluştur” seçeneğine tıklayınız.

-Tek kullanımlık şifre vereceğiniz öğrencinizin TC Kimlik Numarasını giriniz.

-Öğrencinin ya da velisinin e-posta adresini giriniz.

-Öğrencinin ya da velisinin cep telefonu numarasını giriniz.

-“Şifre Oluştur” butonuna tıklayınız.

-Sistemin belirlediği tek kullanımlık şifreyi öğrencinize veriniz.

-Öğrencinizden bu tek kullanımlık şifreyi kullanarak ve “Öğrenci Olarak EBA Şifremi Nasıl Oluştururum?” bölümünden yardım alarak kendi EBA şifresini oluşturmasını isteyiniz.

EBA ÜCRETLİ Mİ?

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğrenci ve öğretmenlere birçok farklı konuda kolaylık sağlamak için ücretsiz olarak hizmet verir. EBA kısaca çevrimiçi eğitim platformudur. EBA; okulda, evde, kısacası zamandan ve mekândan bağımsız olarak ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman kullanabilir. EBA üzerinden çok çeşitli ve eğitici derslere ulaşılabilir. EBA’nın içinde ses, haber, video gibi modüller de vardır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunar.

Haberin Devamı

DERSLERE NASIL ULAŞILIR)

“Dersler” sayfası, EBA'da yer alan ders içeriklerin yer aldığı bölümdür. Bu bölümde, bütün sınıf seviyelerine ve derslere ait içerikler, MEB müfredat yapısına uygun bir şekilde listelenir. Seçilen sınıf seviyesindeki bir dersin sayfasında; dersin üniteleri, kitabı, kütüphane içerikleri ve ünite testleri yer alır. Ünitelerin içinde ise konuları ve alt konuları görebilirsin. Dilersen “Tüm Dersler” düğmesine tıklayarak farklı okul türlerine ait ders içeriklerine de erişebilirsin.