Gazete Vatan Logo

ALES ertelendi mi, iptal mi edildi? 6 Aralık hafta sonu yapılacak ALES ne zamana ertelendi?

ALES sınavı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni koronavirüs tedbirlerin açıklanmasıyla yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yeni kısıtlamalara yönelik genelgeyi de yayımlamasıyla hafta sonu ALES’e girecek adayları büyük bir merak sardı. Hafta sonu yapılacak AÖL sınavının ertelenmesiyle gözler ALES’e çevrildi. Arama motorları üzerinden ALES ertelendi mi? Hasta sonu ALES olacak mı? ALES sınavı iptal mi? gibi sorulara yanıt aranıyor.

ALES ertelendi mi, iptal mi edildi? 6 Aralık hafta sonu yapılacak ALES ne zamana ertelendi?

ALES ertelendi mi? Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere ilaveler yapıldığını açıklayarak, yeni tedbirleri sıraladı. Alınan tedbirlerden biri hafta sonu kısıtlaması olunca, akademik kariyer yapacak olan adaylar pazar günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecek olan ALES olacak mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, ALES sınavı iptal mi, ertelendi mi? ALES ne zamana ertelendi?

ALES ERTELENDİ Mİ?

ÖSYM'nin internet sitesinden yayınladığı yeni duyuruya göre corona virüs tedbirleri kapsamında bu haftasonundan itibaren uygulanmaya başlanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle ALES dahil bazı sınavlar ileri bir tarihe ertelendi.

ÖSYM'nin sitesinden yaptığı açıklama:

"Cumhurbaşkanlığımızın Covid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır"

Haberin Devamı

ALES GİRİŞ BELGELERİ YAYIMDA!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, ALES sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. İşte Aygün'ün yaptığı açıklama;

2020-ALES/2 Sınava Giriş Belgeleri adaylarımızın erişimine açılmıştır.

6 Aralık 2020 tarihinde ALES'e girecek adaylarımız sınav yerlerini http://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler.