Gazete Vatan Logo

8. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

8.  sınıf matematik konuları daha çok işlem yapma yeteneğini kazanma dönemine giriş olarak öne çıkarır. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde o yüzden Üslü ifadeler, köklü ifadeler, çarpanları ayırma ya da eşitsizlikler ve denklemler gibi konular yer alıyor. Tabi bununla beraber geometrik cisimler üzerinden de yine bir giriş yapıldığını söylemek mümkündür. Bu dönem aynı zamanda liseye hazırlık açısından ele alınan konular doğrusunda güçlü bir temel sağlamaktadır.

8. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

8. sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

Yeni yıl matematik konuları Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde hem geometrik cisimler hem de matematiksel işlemleri ele almaktadır. Herhangi bir matematik sorusu içerisindeki işlemi yapabilmek için birçok farklı çözüm yapıları ele alınır. Bu durum lisede giriş yapılacak farklı konular için aynı zamanda temel oluşturma olanağı tanımaktadır.

- Üslü ifadeler

- Çarpanlar ve katları

- Köklü ifadeler

- Basit olayların olma olas

- Veri analizi

- Cebirsel ifadeler ve özdeşlikler

- Eşitsizlikler

- Doğrusal denklemler

- Geometrik cisimler

- Dönüşüm geometrisi

- Eşlik ve benzerlik konusu

Yukarıda verilen ana konular 8. sınıf matematik üzerinden ele alınmaktadır. Öğrencilerin işlem yapabilme yeteneğini daha da güçlü hale getirebilmek amaçlı, bu açıdan daha detaylı ve Yeni konulara giriş yapılır.

2023/2024 8. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

2023-2024 8. sınıf matematik konuları MEB müfredatı kapsamında geniş bir yelpazeye ayrılmış durumdadır. Öğrencilerin farklı matematik soruları üzerinden işlemleri hızlı ve etkin biçimde yapabilmesi için, köklü ve üslü ifadeler ile denklem ve eşitsizlik gibi pek çok konular yer almaktadır.,

Haberin Devamı

8.sınıf 1. dönem matematik konuları; Bu yıl itibariyle özellikle çarpanlar ve katları, üslü ve köklü ifadeler üzerine ağırlık verilmektedir. Aynı zamanda basit olaylar üzerinden olasılıkları giriş yapılmaktadır. Böylece farklı matematik soruları üzerinden işlemleri nasıl yapılacağına dair temel bilgiler elde edilmiş olur. Cebirsel ifadeler ve aynı zamanda veri analizi de yine bu dönem içerisinde yer alır.

8. sınıf 2. dönem matematik konu; Doğrusal denklemler ve eşitsizliklerin yanı sıra öğrenciler bu dönem üçgenler hakkında geniş bir konuya giriş yapar. Aynı zamanda geometrik cisimler başta olmak üzere dönüşüm geometrisi de Bu dönem içerisinde yer alır. Öğrenciler daha önce işlemedikleri birçok farklı konuya bu dönem itibariyle giriş sağlamaktadır. Merkezinde eşlik ve benzerlik konuları da bulunmaktadır.

2023-2024 8. Sınıf Matematik Konularına Giriş

Haberin Devamı

Bu dönem 8. sınıf olarak ortaokulun son dönemi olarak da ele alınır. Öğrenciler bu dönem içerisinde yeni konuları öğrenerek liseye de hazırlık yapma şansı elde eder. Çünkü bunlar içerisinde denklemler, eşitsizlikler, olasılık gibi birçok farklı konu bulunmaktadır.

Özellikle de üstü ve köklü sayılar üzerinden olayın temeli etkin biçimde anlaşılabilir. Öğrencilerin bu döneme ağırlık vermesi gelecekteki sınavlar için büyük önem taşımaktadır.