Gazete Vatan Logo

Egea sürücüleri piste çağırıyor

Fiat’ın başlattığı “Egea Seni Piste Çağırıyor” etkinliği ile 8 ilde 1200 otomobilsever pistlerin tozunu attırdı.

Egea sürücüleri piste çağırıyor

Fiat’ın Türkiye’nin ezber bozan otomobili Egea Sedan’ın pist versiyonu ile başlattığı “Egea Seni Piste Çağırıyor” etkinliğinin Adana ayağı 4-5 Kasım’da gerçekleşti. Birmot Adana’da düzenlenen etkinlik, heyecan dolu anlara sahne oldu. Tekirdağ-Çorlu’da başlayan ve son olarak Mersin ve Adana’da gerçekleştirilen organizasyon ile toplamda 8 ilde yaklaşık 1.200 kişi, Fiat Egea ile piste çıkma şansını yakaladı.

2017 yılında Türkiye’de 80 bin kişinin Efea’yı tercih ettiğini söyleyen Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl yoğun bir lansman dönemi geçirdik. Çalışanlarımız, bayilerimiz ve müşterilerimizle aktivitelerin yanı sıra motor sporları etkinlikleri üzerinde de çalıştık. Sonucunda, Fiat Otomobil Sporları Müdürü Koray Kafkas’ın liderliğinde, ‘Egea Seni Piste Çağırıyor’ projesini hayata geçirdik.”

Asfalta özel 180 HP motor gücü

Pist kullanımı için özel olarak geliştirilmiş Fiat Egea Sedan’da, aerodinamik özellikleri geliştiren, geniş hava giriş ve çıkışlarına sahip tamponlar yer alıyor. 1.6 litrelik turbo beslemeli dizel motorun gücü 180 HP’ye çıkarılmış, vites oranları kısaltılmış. Özel olarak hazırlanan 6 ileri vites kutusuyla Egea keyifli bir sürüş sağlıyor.

Haberin Devamı