Gazete Vatan Logo

Ege’de gizli bir cennet Villa Kore Çeşme

Çeşme’de yıllarca sahibi olan aile fertlerini ve dostlarını ağırlayan Villa Kore yalısı, ikinci ve üçüncü nesil temsilciler tarafından butik otele dönüştürüldü. Artık “Villa Kore Çeşme” adıyla hizmet veriyor

Ege’de gizli bir cennet Villa Kore Çeşme

Tam 40 boyunca ailenin en güzel hikayelerine tanıklık eden mekan, yepyeni hikayelerin kahramanları için şimdi de kapılarını misafirlerine açtı. Denize sıfır konumu, kendine ait özel plajı ile iki bölümden oluşuyor. Vılla Kore 1975, 10 odasıyla hizmet verirken, modern mimariden esinlenerek tasarlanan Villa Kore 2015, 18 odasıyla misafirlerini ağırlıyor.

Kendi özel plajının yanı sıra arka bölümünde özel havuzu bulunan otel, misafirlerine Germiyan Köyü’ndeki çiftliklerinde organik tarım ile yetiştirilen taze meyve ve sebzelerle sağlıklı sofralar hazırlıyor.

İzmir’in vazgeçilmezi

Gilda restoran geri döndü

Otel sahiplerinden Ayşen Ertenü tarafından 2000’li yılların başında İzmir 1'inci Kordon’da açılan efsane Gilda Restoran yine o dönemdeki şeflerinden Barış Torcu ve eşi Bahar Torcu tarafından Villa Kore bünyesinde tekrar hayata geçti. Araba ile Çeşme’ye 10 dk., Alaçatı’ya 5 dakika uzaklıkta bulunan otel, yörenin tüm hareketliliğine yakın olmakla birlikte, yeşilliği, sakinliği ve misafirperverliğiyle unutulmaz bir tatil deneyimine talip.

Haberin Devamı

Villa Kore, 1975 yılında, Çeşme Ilıca Yıldızburnu'nda inşa edildi. Vilanın sahipleri Hasan ve Ferda, Ege tütününü Güney Kore'ye ihraç ediyorlardı, bu ticaretten güzel bir para kazanılmıştı. İşte o parayla elde edilen gelirle alındı Villa Kore'nin arsası... Yalının adı da yine iki kafadarın isteği üzerine Villa Kore oldu.