Teoman eski ruhuna dönüyor

İlk satın aldığım albümü hatırlamıyorum ama ilk gittiğim konserin bileti hâlâ duruyor; Rumeli Hisarı’nda izlediğim Teoman. Şahane bir akustiği vardı mekanın. 90’ların sonu, 2000’lerin başıydı ve Teoman müthiş bir sanatsal üretim içerisindeydi. Yazdığı şarkılar, çektiği klipler, konserleri, gece dışarı çıkışları, verdiği röportajlar hemen hemen hepsi dikkat çekiciydi. Tek düzelik hakim değildi müzik dünyamızda. Biz o dönemin ergenleri için yapılan her müzik de zihin açıcıydı. Ardından müziğin kısır döngülere maruz kaldığı 2010’lara vardık. Bu durum, her sanatçı gibi sanki Teoman’ı da vurdu. Sanatçının müzikal devinimini bu köşede iki satırla anlatamayacağıma göre, geçtiğimiz gece gerçekleştirdiği Harbiye Açıkhava sahnesinden anekdotlar...

- Teoman’ın onlarca konserine şahit oldum. Son üç yıldır verdiği konserlere katlanamıyordum. Ama yine de büyük sabırla gidiyordum. Çünkü bağırarak şarkı söylemek için konserleri tercih edenlerdenim. Büyük bir sabır örneği gösterip; “Evet, sonunda güzel bir Teoman konserine denk geleceğim” umudum bir türlü kaybolmadı. En son Teoman’ı Mart ayında Zorlu PSM’de izlemiştim ve dayanamayıp konserin yarısında çıkmıştım. Haklı sebeplerim vardı. Teoman, mızıka ve akustik gitar ile sahneye çıktığında sönük bir performans sunuyor. Ve sabrım sonuç verdi. Yıllar önceki enerjisini yansıttığı Teoman konserine sonunda denk geldim.

Haberin Devamı

- Malumunuz Harbiye Açıkhava sahnesi tadilata gireceği için bir bakıma kapanış konserleri yapılıyor. Teoman da ‘Best Of’ adını verdiği konseri ile geçtiğimiz gece Açıkhava sahnesinde bizi karşıladı. “Açıkhava için 30 bin harcadı, 10 dansçı çıktı, 5 kıyafet değiştirdi” haberlerine maruz kalmadan, Ekim soğuğuna rağmen tıklım tıklım doldurmuştu mekanı.

- Cihangir’de bir kafede yan masanızda oturan standart adam Teoman, Açıkhava sahnesinde rock star’a dönüşüyor. Klişeler bazen ne kadar gerçek, geçtiğimiz gece de bir kez daha bunu bize kanıtladı. Sahneye zorunluluktan çıkmamış gibiydi. Bu şarkı söyleyişine yansıyordu. Bir parti veriyordu, biz de davetlileriydik.

Haberin Devamı

- Uzun zaman sonra sahnede ‘O’ ve ‘Kardelen’ şarkılarını duymanın hazzını anlatamam. Daha çok eski albümlerden şarkılar söylemeli...

- Birçok müzisyenin es geçtiği ‘intro’ ile başlayan konserleri daha çok görmek istiyoruz. Teoman bunu es geçmemişti ve ‘Gemiler’ intro’su ile hayranlarını selamladı.

- Teoman, şarkılarının sonunda bağırarak garip bir ses oyunu yapıyor. Bence artık yapmamalı! Sesi ne yazık ki o kadar yükseğe çıkamıyor ve biz dinleyicilerin kulaklarına ufak çaplı bir ağrı saplanıyor.

- LED ekranlara yansıtılan konser görüntülerinin siyah beyaz olması da konsere ayrı bir kreatif hava vermişti.

- Seyirciyle daha fazla konuşmalı. Geçtiğimiz geceki konserin en güzel anlarından biri de hayranlarıyla arasındaki dialogtu.

- Teoman sahnesinin yıldız müzisyenleri ise hiç şüphesiz gitarist Tolga Akyıldız ve saksafondaki Toygun Sözen’di. Tolga genç bir gitarist olmasına rağmen usta bir çalma tekniğine sahip. Adını ilerleyen senelerde daha sık duyuracak gibi... Toygun ise üç şarkıda karşımıza çıktı. Seyirci onu sahnede daha çok görmek istiyor.

Haberin Devamı

- Bir sonuca bağlamam gerekirse Teoman, geçtiğimiz gece her ne yaptıysa bunu devam ettirmeli. Etkisinden çıkamadığımız, uzun zamandır hasret kaldığımız bir Teoman konserine denk geldik. Bazı müzisyenlerin neden kült olarak kalacağını konserler en güzel şekilde göstermiyor mu?

DİĞER YENİ YAZILAR