Tarihin en güçlü Sabrina’sı

İkonik cadı Sabrina, Netflix’in yeni serisi Chilling Adventures of Sabrina ile yeni nesil ile tanışmaya hazırlanıyor. 26 Ekim’de başlayacak ve çok daha karanlık bir dünya ile bizi karşı karşıya bırakacak olan Sabrina’nın detaylarını başroller Kiernan Shipka ve Ross Lynch ile Barselona’da konuştum

90’ların sevimli cadısı Sabrina hiç bu kadar güçlü, hiç bu kadar feminen bir karakter olarak karşımıza çıkmamıştı. Netflix’in yeni orijinal dizisi Chilling Adventures of Sabrina’da büyü ve cadı dünyasına dair çok farklı bir format izleyeceğiz. Bu yeni nesil Sabrina, Archie Comics’ten neredeyse birebir uyarlanması ile dikkat çekiyor. Sabrina bir taraftan kendisini, ailesini ve insanlığı tehdit eden kötücül varlıklara karşı savaşırken, bir taraftan da yarı insan yarı cadı olarak bir denge yakalamaya çalışıyor. Korku dolu bu deneyimin başrolünde ise Kiernan Shipka ve Ross Lynch yer alıyor. Amerika’nın son dönem parlayan yıldızları ile Barselona’da bir araya geldim. İkilinin uyumu en az dizideki kadar kuvvetli ve gerçekçiydi...

Haberin Devamı

Tarihin en güçlü Sabrina’sı

Dizinin 90’lardaki orijinal versiyonunu biliyor muydunuz?
Kiernan Shipka: Duymuştum evet ama hiç izlemedim. Birçok Sabrina fanı bu yeni macera karşısında şok oldular, orijinal versiyonundan son derece farklı ama bir o kadar hayret verici. Birçok kişinin ekranda görmek istemeyeceği elementler de var, sence bu dizi herkese hitap ediyor mu? Ben genel olarak herkese hitap eden bir dizi yapılabileceğini düşünmüyorum. Ama bu dizinin kesinlikle geniş bir kitleye hitap edeceğine inanıyorum. Öncelikle ergenleri cezbedici yanları var.
Ross Lynch: Günümüz yapımlarında birazcık korku, biraz kan seviliyor. İzleyiciler git gide daha sofistikeleşti ve onları izlemesine değer bir dizi yarattığımızı düşünüyorum.
İkiniz de gerçek hayatta bir günlüğüne cadı olsaydınız ne yapmak isterdiniz?
Ross: Kesinlikle yanlışlıkla bir şeyler kırardım.
Kiernan: Bence cadı olmak sandığımızdan daha zor, farklı büyüler fln... Ama kesin ruh çağırma seansı yapardım. Eski ünlüleri çağırırdım.
Ross: Ben Elvis Presley, John Lennon ve Michael Jackson'ı çağırırdım. Gelmiş geçmiş en iyi konseri organize ederdim. Kesinlikle müthiş olurdu, ama izleyici olarak da tek başıma olacağım.
Kiernan: Beni davet ederdin herhalde.
Her zaman feminist haklarını savundum
Bu modern Sabrina çok daha güçlü bir kadın. Dizinin feminist bir bakış açısına sahip olduğunu düşünebilir miyiz?
Kiernan: Evet bu anlamda diziyi çok güncel buluyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Hayatım boyunca feminist haklarını savundum. Buna dokunan bir içerikle bağım olması, böyle bir dizinin başrolünde güçlü bir kadın olması son derece onur verici. Ve bunun devamlılığını getirme sorumluluğunu almak da iyi hissetiriyor. Ayrıca umuyorum ki genç erkekler de bu diziyi izler ve Harvey’in gerçek bir feminist olduğunu görürler. Böyle güçlü bir kadın karakterin sorumluluk almasının son derece gerçek olduğunu, hayatımızın bir parçası olduğunu anlamlandırırlar.
Günümüzde çok fazla cadı temalı içerik görmeye başladık. Sizce neden cadılar bu kadar popüler?
Ross: Bir noktada bu trend meselesi yani başta vampirlerdi, sonra kurt adamlar, kısa bir dönem zombiler, şimdi de cadılar. Ama bizim dizide özel bir şey var.
Kiernan: Cadılarla birlikte gelen kalıtsal bir feminizm var. Bu yüzden bir konu ancak bu kadar güncel ve uygun olabilir.
Kedi alerjin Salem'li sahneler için fazla zorlayıcı olmuş. Kedi yerine konuşan hayvan olarak ne seçerdiniz?
Kiernan: Alman Çoban köpeğimi.
Oyunculuk okulum Mad Men’di
Kiernan daha önce Mad Men’deydin bu deneyimini nasıl hatırlıyorsun ve şu anki karakterine olan etkileri neler?
Kiernan: Evet gerçekten bana çok yardımcı olan bir deneyimdi. her şeyi orada öğrendim, benim için oyunculuk okulu gibiydi. Hayatımda sağlam ve büyük bir yer kaplıyor. Orada televizyonun nasıl çalıştığını ve sınırlarının neler olduğunu öğrendim. Jon Hamm gibi korkusuz ve harika bir lideri izleme fırsatım oldu. Bu kesinlikle beni bugünlere hazırladı. Oradaki deneyimimi Sabrina’ya taşıdım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR