Yeni sezonda neler mi izleyeceğim?

İstanbul sahneleri ısınmaya başladı. Birçok mekan bu sezona tüm zorluklara rağmen ne kadar güçlü girdiğini line up’ları ile kanıtladı. Sezonda bizi yerimizden kaldıracak, yepyeni anılar yaratacak, en önemlisi hayranı olduğumuz sesi canlı dinleme şansını yakalayacağımız konserlerden kendi adıma en ilgi çekicileri sıralıyorum. “Artık ülkemize de hiç yabancı müzisyen gelmiyor” gibi ağlamalar yerine harekete geçip bu güzel sezondan payınıza düşen sanatçıyı seçme vakti...

Yeni sezonda neler mi izleyeceğim

- Belçikalı müzisyenlere karşı Türk izleyicisinin bir zaafı olduğuna hem fikiriz. Oscar and The Wolf bu duruma en büyük örnek... Online müzik kanaları sayesinden adını duyuran Warhaus da bunlardan biri. Maarten Devoldere’nin Love’s A Stranger şarkısındaki gibi sahnedeki serseri tavırları, buğulu sesi onu yakından görmek için oldukça önemli nedenlerden. 14-15 Eylül’de Salon IKSV sahnesinde tabii ki kaçmaz.

- Kings Of Convenience’dan tanıdığımız Erlend Øye geçtiğimiz yıl İtalya’nın kırsallarında fazlıca vakit geçirince oranın müziğine dair işler de yapmaya başladı. Üç kişiden oluşan La Comitiva ile genellikle sahil kasabalarında konserler verirken bir anda büyük sahnelere geçiş yaptılar. 19 Eylül günü Zorlu PSM-

Haberin Devamı

Turkcell Platinum Sahnesi’nde naif sözler, ukelele, klasik gitar ve üflemelerle yapılmış melodilerini seslendirecekler.

- 10 Ekim günü kadınların sahnenin tüm hakimiyetini alacağı La Luz, Salon IKSV sahnesini şenlendirecek. Sanatsal anlamda ilham verici melodilerin yaratıcıları, Seattlelı surf rock grubu sahnede de en az kliplerindeki kadar renkli.

- Beyrutlu Mashrou’ Leila’yı keşfetmediyseniz hemen Youtube’a isimlerini yazıp dinleyin. Komşu ülkelerin en dikkat çekici seslerine yer veren Salon İKSV, grubu 29 Eylül günü ağırlıyor. Ben vakti zamanında Beyrut’ta inanılmaz bir izleyici kitlesi ile izleme şansını yakalamıştım. Indie müziğine kendi kültürlerini de katarak nasıl çizgi dışı hale getirdikleri sizi şaşırtacak.

- Ought, 8 Kasım’da Babylon’da olacak. Eski Babylon günlerinden kalma bir gün gibi konser... Post-punk türünün en kendine has vokallerine sahip Montreal çıkışlı grup, yeni albümleri “Room Inside The World” kapsamında ülkemizi ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

- Elektronik müziğin en köklü ve ilham verici isimleri hiç şüphesiz Fransa’dan çıkıyor. 28 Eylül günü Zorlu PSM Studio’da oldukça retro seslerin yaratıcıları L’Impératrice’ı dinleyeceğiz. Funk ritimleri ile de kalabalıklar arasında yapayalnız dans ediyormuşsunuz hissini yaşayacaksınız.

- Zorlu PSM’de en merakla beklediğim konser ise Imogen Heap ve Guy Sigsworth (Frou Frou) projesi. 26-27 Ekim’de izleyeceğimiz grup, müziğin sadece işitsel bir sanat değil gözlere de nasıl hitap ettiğini bize gösterecek.

- Türk hayranlarının gönlünde ayrı bir yeri alan God is an Astronaut 14 Aralık günü Zorlu PSM Studio sahnesinde olacak. İrlandalı post-rock üçlüsü bir kış günü büyüleyici melodileri ile bizi yine hayal dünyasına sürükleyecek.

- Bu önerim ise sadece merak. Videoları Youtube’da milyonlarca izlenen Poppy, 3 Ekim’de Babylon’da. Aşırı saçma videolarına ben de denk geldim. Her sosyal medya ünlüsü gibi şarkıcı oldu. Nasıl garip bir sahne performans sergileyecek acaba? Enteresan bir deneyim!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR