Sonsuza kadar Kalben

‘Kapadım o yara defterini’ diyor Kalben, ikinci albümüne adını veren ‘Sonsuza Kadar’ şarkısında. Kalben, artık aşk kırıklıkları üzerine söylemiyor şarkılarını. 13 şarkılık ‘Sonsuza Kadar’da aşkı bulmuş bir kadının neşesine dahil oluyoruz. Zaten verdiği röportajda da bunu şöyle dile getiriyor; “Derinden aşık olduğum biriyle evliyim. İlham aldığım tek adam da o.” Derinden aşık olduğu adam ise Kalben’e gitarı ve albümdeki şarkıların düzenlemeleriyle eşlik eden Berkan Ali İncesaraç. Kalben ile kendi adını taşıyan ilk albümünde tanışmış, onun da müziğini keşfetmesine şahit olmuştuk. Bu sefer ise iki aşık insanın beraber üretimleri karşımızda. Kalben’in sesi ise ilk albümdeki kadar tedirgin değil artık. Akustik gitarın melankolisi ile yoğrulmuş bir şarkıcı-şarkı yazarı albümü dinliyoruz. Kalben, bu kez çoğunluğa sesleniyor. Alternatif ya da deneysel bir janr içinde olmadan.

Sonsuza kadar Kalben

Albümün açılış parçası ‘Ateşböcekleri’, sepya tonda kulağımda tınlıyor bu şarkı. Albümdeki en sevdiğim birkaç şarkıdan biri de hiç şüphesiz bu. Bir yol şarkısı adeta, Kalben’in 13 şarkılık yolculuğunun açılışını yapan. Hemen ardından klip şarkısı ‘Ben Her Zaman Sana Aşıktım’ başlıyor. İspanyol bir hava var şarkıda gerek üflemelerde gerekse gitar düzenlemelerinde... Düzeni eleştirirken Kalben, aşkını da ilan ediyor nakaratında bolca.

Haberin Devamı

Albümün gizli hit’leri ise hiç şüphesiz ‘Sonsuza Kadar’, ‘İnsanlar’ ve ‘Sakin Ol Evladım’... Bu üç şarkıda da Kalben’in müzikal çizgisi net şekilde hissediliyor. Aynı zamanda da şarkı sözlerine dair ne kadar incelikli olduğuna şahit oluyorsunuz. ‘Kuşlar’, ‘Kapı’ ve ‘Al Beni’ balatları ise Kalben’in müzikal olarak değişimini belirgin bir şekilde sunuyor. Bahsettiğim değişim çok da keskin değil. Mesela bazı enstrümanlar artık şarkılarında yer almaya başlamış. En önemlisi ise sesini tanıyan bir kadın var karşımızda.

Sonsuza kadar Kalben

Albümdeki en hareketli şarkı ise hiç şüphesiz, ‘Yalakanım Bebeğim’. Kalben, erkek arkadaşları uğruna mağdur olan kızlara güzel ayar vermiş. Belki de kendi sevgililik haliyle eğlenceli bir şekilde dalga geçmiş. “Dinlediğin şarkıları dinlerim, tuttuğun takım, benim canım” diyor biraz da ironuk bir şekilde.

Haberin Devamı

Bu 13 şarkılık yolculukta Nil Karaibrahimgil’in ‘Rüzgar’ şarkısının cover’ını da dinliyoruz. Daha önce Nil’in dediği gibi aralarındaki abla-kardeş ilişkisi müzikal işbirliğine de yaramış.

Kalben, Türk müzik sektöründe uzun zaman sonra ortaya çıkmış ve köklerini sapasağlam salan bir müzisyen ya da hala yeni bir nefes. O da iki yılda Türkiye’yi turneledi, yeni hikayeler dinledi, ilhamları değişti. Sesi daha çok eve girdi, ister istemez hayranlarının da beklentileri çok yüksek oldu. Albüm kusursuz değil ama Kalben’in sesi yere eskisinden çok daha sağlam basıyor...

DİĞER YENİ YAZILAR