Ne iyi ne kötü bir Tarkan

Malumunuz neredeyse bütün gazeteler Tarkan’ın albümüne dair birçok cümle kurdu. Hepsinin genel kanısı çok iyi bir albüm olduğuna dair. Tarkan ‘10’u aslında daha önce çıkaracaktı ama ‘Cuppa’nın başarısızlığından dolayı albümdeki şarkıları tekrar gözden geçirdiği iddia edilmişti. Böylelikle bazı şarkılar rafa kalkmış ve şu an her yerde çalan ‘10’daki şarkılar ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz gün sarı zarfın içinde albüm masamın üstündeki yerini alınca merakla ‘10’u CD çalara taktım. Ne yazık ki Tarkan’ın 90’lardaki kadar cesur ya da 2000’lerdeki kadar akım yaratacak bir gücü kalmadığını düşünenlerdenim. Albümün de ‘dünya standartlarında’ ‘yine yaptı yapacağını’ gibi bir içeriğe sahip olmayacağını tahmin ediyordum. Türkiye’nin tek megastarı olarak dünya starlarının aksine daha naif ve gizli bir hayatı tercih eden Tarkan’ın ilham perileri bir önceki yüzyılda kalmış gibiydi. İlk beş şarkıya katlanmak benim için çok zordu. Gerçekten üst üste beş kere dinledim ve bir türlü ilerlemiyordu şarkılar. Ozan Çolakoğlu’nun elektronik müzik sevdası ne yazık ki şarkıları yormaktan öteye geçememişti. ‘Çok Ağladım’ ile albüm biraz olsun kendini bulmaya başladı. Albümün sözleri bakımından en gözü yaşlı şarkısı hiç şüphesiz bu şarkısı. House alt yapılar çok da yakışmış bu şarkıya. Şarkıyı dinlerken suratınıza da hafif bir meltem çarpmıyor da değil. ‘Hodri Meydan’da ise arabesk nağmeli yaylılar ve sert gitarların birleşimi güzel bir sound ortaya çıkarmıştı. Bu şarkıyı Tarkan, açıkhava konserinde emin olun kusursuz söyleyecektir. ‘O Sevişmeler’ ve ‘Affedin Bizi Çocuklar’ da ön plana çıkan şarkılar. Özellikle ‘O Sevişmeler’i şarkı yazarı Ümit Sayın, 90’lardan bugüne saklamış gibi...

Haberin Devamı

O yük omzundan kalkmayacak

Tarkan’ın sırtındaki yük de büyük. Ülkede son dönemde yayınlanan pop şarkıları ortada... Hepsi birbirinin kopyası ve adeta sektörü geliştirmemek adına büyük bir çaba içerisindeler. Sektörün yeni kanları Aleyna Tilki tek şarkı ile kendini yıldız ilan ederken, bir başka çok dinlenen Çağatay Akman’ın ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak’ şarkısının ise çalıntı olduğu iddia ediliyor. Keza kendini tekrar eden melodilerin üstüne yine kendini tekrar eden iki cümlelik şarkılar yazılıyor. Böyle bir enkazın arasından Tarkan’ın albüm çıkaracak olması beklentiyi en üst seviyelere çıkartıyor. Ana dilimizde, bağırarak şarkı söylemek, hislerimize tercüman olacak, bizi yeniliklerle tanıştıracak bir albüm beklentisine giriyoruz. O yükü Tarkan’ın sırtından kimse alamayacağına göre bu yazın en iyi albümü yine Tarkan’a ait oluyor. Ama bu şarkılar iki yıl sonra Tarkan’ın konser repartuarında ne kadar yer alır, orasını da zaman gösterecek.

Haberin Devamı

Dip not: Bu yaz Yaşar Gaga’nın ‘Alakasız Şarkılar’ albümünde yer alan Sezen Aksu’nun seslendirdiği ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ her yerde çalacak benden söylemesi. Ayrıca Tarkan ve Sezen Aksu’nun düet yaptığı Kıvanch K’nın kusursuz bir düzenleme ile ortaya çıkardığı Ceylan da adından söz ettirecek.

DİĞER YENİ YAZILAR