Bir festivalden daha fazlası Cappadox

Gerek müzikal bakışı, gerekse teması ile bir önceki yıldan daha iyi olmaya gayret eden Cappadox, yine iddialı bir konsept ve konser programı ile takipçilerinin karşısına çıktı. 18-21 Mayıs tarihleri arasında “Dünyadan Çıkış Yolları” temasıyla Volkswagen ana sponsorluğunda Pozitif tarafından gerçekleşecek Cappadox 2017’nin detaylarını Pozitif’in kurucu ortaklarından Ahmet Uluğ ile konuştuk

Cappadox her geçen yıl kültürel anlamda takipçilerine nasıl bir değişim sunuyor?

Cappadox, müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinliklerini bir araya getiren multidisipliner bir deneyim platformu. Kapadokya’nın zengin kültürel mirası ve olağanüstü jeolojik yapısı, Cappadox deneyimlerinin en temel esin kaynağı. Cappadox, farklı disiplinlerden yaratıcı kişi ve fikirleri buluşturduğu bu özel bir coğrafyadan aldığı ilhamla, Kapadokya’yı Cappadox bakış açısıyla keşfe açan özgün deneyimler sunuyor. Cappadox aslında kültürel bir değişim yaşamaktan çok, eklektik ve türler arası bir anlayışla kendi kültürünü oluşturuyor diyebiliriz.

Bir festivalden daha fazlası Cappadox

Cappadox programı, yaklaşık bir yıla yayılan hazırlık süreci sonunda ortaya çıkıyor. Bu dönem boyunca bölgeye keşif gezileri yapan, aralarında müzisyenler, sanatçılar, tasarımcılar, akademisyenler ve araştırmacıların olduğu yaratıcı ekip coğrafyayı inceleme, deneyimleme, bölge halkı ile diyaloglar geliştirme, farklı disiplinlerle deneyimlerini ve fikirlerini paylaşabilme imkanı buluyor.

Haberin Devamı

Aldıkları ilham, yorumları ve işbirlikleri doğal doku ve ritim üzerine kurgulanmış konserler, çağdaş sanat sergileri, gastronomi deneyimleri ve coğrafyayı keşfe açan açık hava etkinlikleri gibi birçok etkinliğin kesiştiği Cappadox deneyimlerini oluşturuyor.Farklı sanatçıların ifadeleriyle her yıl kendini yenileyen ve katılımcılarını da bu deneyimler etrafında bir araya getiren Cappadox, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinden bir araya gelen bu yaratıcı ekipte ve bölgede kalıcı bir iz bırakabilme misyonu da taşıyor.

Kapadokya’da üretilen fikir ve eserler, yaratıcı ekipler aracılığıyla bölgede ve dünyanın farklı yerlerindeki işlerde yaşamaya devam ediyor. İlk iki yılında Cappadox’a konuk olan sanatçıların farklı ülkelerde düzenledikleri ve Cappadox’ta ürettikleri işleri sergiledikleri çalışmaları ile bölgedeki üniversitelerle birlikte geliştirilen programların her geçen yıl artarak devam etmesi Cappadox’un yaratıcılığı ve üretimi destekleyen bir platform olarak festival tarihleri dışına da yayılan temas alanını genişletiyor.

Haberin Devamı

Bir festivalden daha fazlası Cappadox

Kültür ile cesur olmaya çağırıyor

Festivale yurt dışından katılım durumunu nasıl görüyorsunuz?

Cappadox, özgün içeriği ve benzersiz coğrafyası ile dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alabilecek güçte bir oluşum. Henüz genç bir festival olmasına rağmen mutlaka görülmesi gereken etkinlikler arasında adından söz ettirmeye başladı. İlk yılında itibaren hem gösterilen alaka hem de katılım anlamında dikkat çekici oranda yurt dışı ilgisinden söz edilebilir. Cappadox’a katılanların yanı sıra Cappadox’ta üretilen işlerin ve işbirliklerinin yurt dışında da temsil ediliyor olması, teması sürekli kılıyor. Cappadox’un bölgenin turizmine katkısını bölge insanından dinliyoruz. Ancak bu sene bölgedeki turizmcilerden ve otellerden aldığımız geri dönüşler, yurt dışından bölgeye gelecek ziyaretçilerin az olduğu yönünde. Bu yıl yurt dışından katılımın nasıl olacağını söylemek bu anlamda biraz zor.

Bir festivalden daha fazlası Cappadox

Temayı belirlerken bu yıl nelerin altının çizmek istediniz?

Haberin Devamı

Cappadox’un çağdaş sanat programının küratörlüğünü üstlenen Fulya Erdemci ve Kevser Güler her yılın temasını da çağdaş sanat disiplininden hareketle belirliyor. Cappadox’un ilk yılında “Bağı Toprak Bakışı Uzay” diyerek yola çıkmış, coğrafyayı keşfetmeye başlamıştık. İlk yılında katılımcılarını Kapadokya’nın özel doğasında keşfe davet eden Cappadox, geçtiğimiz yıl ise “Gelin Bahçemizi Ekelim” temasıyla tohumların ekildiği ortak bir mirasın izini sürmek için katılımcılarla buluştu. Cappadox’un bu yılki teması “Dünyadan Çıkış Yolları”. Cappadox 2017, henüz var olmayan, görünür olmayan, ama gelmekte olan dünyayı hayal ederek dönüştürecek kadar cesur olmaya çağırıyor.

Farklı müzik türlerinin ahengi

Festivalin programı yine dopdolu; Emma Shapplin featuring Mercan Dede, Rhye, Peter Broderick&David Allred Duo, Acid Pauli, Kaan Tangöze, Büyük Ev Ablukada “Fırtınayt” ve Kalben sahne alacak isimler arasında. Türkiye’den ve uluslararası çağdaş sanat dünyasından yeni isimlerin katılımıyla şekillenen çağdaş sanat programının küratörlüğünü Fulya Erdemci ve Kevser Güler üstleniyor. Cappadoxlular şef Mustafa Otar önderliğinde yürütülecek gastronomi deneyimlerinin yanı sıra Cappadox ruhuna uygun güncel açık hava etkinliklerinde buluşuyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR