Laneth bir geceye hazır olun!

90’lı yılların başında birçok genç grubun sözcüsü efsanevi müzik fanzini Laneth, tüm heavy metal ve rock severleri, eski günleri yad etmek ve hasret gidermek üzere sizi bugün Salon’da büyük bir parti verecek.

Laneth bir geceye hazır olun

90’lar Türk pop’unun yükseldiği hatta tavan yaptığı yıllardı. Ama başka bir öneme daha sahipti, ülkede rock ve metal türünde müzik yapan müzisyenler şimdi için sarsılmaz bir temel inşaa ediyordu. Şimdinin birçok önemli müzisyeni o dönem yarattıkları şarkılar ile şu anın gençlerine önemli kapılar açıyordu. Malumunuz efsanevi Metallica konseri 90’larda yapılmıştı. Özlem Tekin ve Şebnem Ferah’ın dahil olduğu Volvox, Teoman, Pentagram yine o dönemden bize kalan miraslardı. Gençlerin kendilerini ifade edebildiği, yüzde yüz yerli bir yayın da tam da o dönem yayımlandı. Laneth dergisi şimdinin önemli müzisyenlerine ve müzik yazarlarına sayfalarını açtı. Yenilikçi bir tavır sergiledi. Yerli sahnenin önemli metal ve rock sanatçılarını ciddiye aldı ve onlara dair makaleler yayınladı.

Şimdi ise o günleri anmanın, gençlere daha iyilerini yapmaları için ilham yaratması için özel bir gece düzenleniyorlar.

Haberin Devamı

Yıllar sonra bir araya geliniyor

Bugün Salon İKSV kapılarını bu etkinlik için açarken Laneth’in fikir babası ve editorü Çağlan Tekil geceyi şöyle özetliyor; “Laneth dergisi, 1991-1994 yılları arasında toplam 31 sayı yayımladı. Bu yıllar içerisinde sert müzik dinleyen gençliğin sesi oldu. Yasal olmadığı ve dolayısıyla bayilere dağıtılamadığı için sadece belli başlı müzik dükkanlarından satılabildi, buna rağmen kapandığında tirajı 3 bindi.

Bu dergide o dönem kendi ve takma isimleriyle Kanat Atkaya, Süreyya İzgi, Tolga Akyıldız gibi tanınmış gazeteciler yazdı. Laneth kendi adıyla 90’larda 3 konser düzenledi. Bu konserleri Aptülika, Metin Demirhan, Ketche, Hakan Tamar ve Ayça Şen gibi isimler sundu. Laneth, ilk başta metal müzik üzerine yayın yapmasına rağmen daha sonra bir rock kültürü dergisi oldu. Şebnem Ferah, Athena, Cenk Durmazel, Ogün Sanlısoy, Pentagram gibi isimler ilk röportajlarını bu dergiye verdi. Bu akşam 90’lı yıllarda bu müziğe ve dergiye gönül vermiş insanlar yıllar sonra bir araya gelecek. Grupların da Laneth’in çıktığı dönemde faal olan gruplardan olmasına özellikle dikkat edildi. Geceyi Aptülika sunacak, müzikleri ise Nikki Wild çalacak.” Anlayacağınız o zamanın gençleri tüm imkansızlığı bir yana koyup, kült olmuş şarkılara ve hikayelere sahip oldu. Bir bakıma bu ilhamın enerjisini ve gücünü görmek için muazzam bir gece sizi bekliyor olacak. Sahnede tutku ile müzik yapanlar ve müziğin hala dünyayı hadi geçtim kendi dünyalarını değiştirecek gücü olduğuna inananlar ile aynı havayı solutacak Laneth gecesi kaçmaz!

Haberin Devamı

Müziğin sert çocukları

Salon İKSV’de iki farklı alanda gerçekleşecek gece kapılarını saat 21.00’da açacak. Aptülika’nın sunuculuğu, Pentagram, Metalium, Kronik, Radical Noise ve Dr. Razor’ın canlı performansları, Nikki Wild’ın da DJ setiyle devam edecek “Laneth Bir Gece”ye eş zamanlı olarak binanın teras katında ise yine Nikki Wild’ın müzikleriyle sesi ve ısıyı yükselteceği özel bir parti gerçekleşecek. Bu bol distorsiyonlu gecede bütün özgür ruhlar eski sert günleri yad edecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR