2017’de neler dinleyeceğiz?

2016 yılı müzik efsanelerinin sonsuzluğa gittiği ve aslında çok da parlak olmayan albümlerin yayınlandığı bir yıldı. Geçtiğimiz yıl çıkan albümlerin yüzde 90’ı beş yıl sonra hafızamızda bile olmayacak. Dünyaca ünlü festivallerin sahneleri de sanıldığı kadar çok parlak geçmedi. Ama bizi büyüleyen isimler de yok değildi.

2016 yılından kurtulduğumuza göre bu yıl bizi neler bekliyor biraz olsun onları size sıralayacağım. Müzik adına heyecanı yüksek adımlar atılacak sanki…

- Bu yıl güzel şarkıların çıkacağı bir yıl olacak. Çok önemli isimler stüdyo çalışmalarını sonlandırmak üzere. Hayranlarını ayağa kaldıracak albüm ya da single’ları ile karşımıza çıkacak. Bunun önermesini line up’larını açıklayan festivallerden yapabilirsiniz. Arcade Fire, Depeche Mode, The XX, Editors yeni şarkılarını kaydetme aşamasındalar hatta Ocak’ın 13’ünde The XX’in yeni albümünü dinleyeceğiz. Özellikle Depeche Mode’un uzun zaman sonra sessizliğini nasıl bir şarkı ile bozacağını merakla beklemedeyim. Malumunuz Eylül’de Sprit adında albüme dair kısa bir teaser yayınladılar. Çıkan haberlere göre ilkbaharda albüm kulaklarımızı şenlendirecek.

Haberin Devamı

- Birçok dergiye göre Arctic Monkeys de yeni albümünü bu yıl yayınlayacak

ama bu cepheden kesin bir bilgi gelmemekte. Aynı şekilde Taylor Swift için de bu iddia konuşulmakta…

- Yeni albüm söylentileri arasında en merak uyandıranlar arasında Gorillaz, LCD Soundsystem, Limp Bizkit olduğunun da altını çizelim.

- Ülkemiz cephesinden ise bu yıl albüm çıkaracak isimler arasında Tarkan ve Duman bulunmakta. Ayrıca Şebnem Ferah da uzun süredir yeni albümüne hazırlık içerisinde… Birçok şarkının hazır olduğu biliniyor. Müziğine dair oldukça titiz olan Ferah’ın güçlü sözler ve hala rock’n roll ruhunu cayır cayır yansıtan bir albüm çıkaracağını düşünmekteyiz.

- Bu yıl DJ’lerin yükselişi devam etmeyecek… Onları festival line up’larının tepe noktasında görmekten çok sıkıldık. Seyirci daha samimi bir müziğin peşine düştü. Açıklanan festival programlarında en tepede DJ’ler şimdilik yok. Dinleyici daha deneysel işlere kulak kabartmaya başladığının altını çizmeliyiz.

Haberin Devamı

- Konser ve festival açısından ülkemizde şimdilik bizi bekleyen birkaç iyi konser bulunmakta. 21 Ocak’ta Volkswagen Arena’da Oscar and The Wolf sahne alacak. 24-25 Mart’ta Sonar Festival ilk kez Zorlu PSM’de yapılacak. Şimdilik Moderat, Roisin Murphy, Nina Kraviz izleyeceğimiz isimler arasında. 11 Şubat’ta Salon’da da The Dears sahne alacak.

- Yurt dışındaki festivallerden şimdiden programını açıklayan ve dikkat çekenler ise şöyle… Programına bakıp bakıp hayaller kurduğumuz Belçika’daki Rock Werchter… Sahnede Kings Of Leon, Blink 182, Arcade Fire, Foo Fighters ve Linkin Park var.

Barselona’da gerçekleşecek Primavera Sound’da Arcade Fire, Bon Iver, The XX, Aphex Twin, Grace Jones, Slayer var.

Portekiz’de gerçekleşecek Nos Alive’da ise Depeche Mode, Foo Fighters, The

Weeknd, The XX var.

Bolca yeni müzik keşfettiğiniz, daha çok konser bileti aldığınız bir yıl olması umuduyla…

DİĞER YENİ YAZILAR