Moskova’da Busta Rhymes ateşi

Hangi tür müzik yaparsanız yapın hiç şüphesiz önemli olan duygudur. Dinleyici olarak da bize düşen dinlediğimizin sadece müzik değil bir kültürden de ibaret olduğunu kavramak olsa gerek. Burn Battle School’un Moskova ayağı için yola çıkarken hip hop’ın gücünü asla kaybetmeyeceğine şahit olacağıma emindim...

Moskova’da Busta Rhymes ateşi

Moskova’nın dondurucu soğuğunun ortasında şehrin önemli müzik sahnelerinden Stadium Live’nın kapısının önündeyiz. Birazdan hip hop’ın yaşayan iki efsanesi Grandmaster Flash ve Busta Rhymes’i izleyeceğiz, hatta Burn Battle School’un en iyi dansçıları da break dans gösterileri ile bizi kendine hayran bırakacak. Stadium Live’ın bulunduğu alanın altını çizmem lazım. Tam da organizasyonun ruhuna hitap ediyor. Sokak sanatının en iyi örnekleri ile kaplı binaların arasında, kapısı sokağa açılan bir ‘live stage’. -8 derecelik hava ve dışarıdaki kar fırtınası ise rap tutkunları için sıradan bir ayrıntı...

Grandmaster, ustaca DJ kabininde hiphop marşlarından oluşan bir set sunarken, alanın diğer kısımlarında break dans tutkunları en iyi figürlerini sergiliyor. Isınma turu bunlar çünkü Busta Rhymes tüm heybeti ile geceyi ateşe verecek. Özellikle rap’inde kelimelerle ustaca oynaması ile tanınan 2000’lerde ise kült olmayı başaran bir efsane o. Belki de şimdiki nesil için oldukça ‘old school’... Rhymes, “Break Ya Neck,” “I Know What You Want” ve “Woo Hah” gibi hit şarkılarını söyledikçe Stadium Live rap mabedine dönüşüyor. Busta konser öncesi düzenlediği basın toplantısında da rap kültürüne ve kariyerine dair anekdotları verdi bize. Busta, “Rap kültürünün içine girerseniz eğer onun sadece bir hayranı olmazsınız. O kültürün içine siz de farkında olmadan eklemeler yaparsınız. Dinleyici de tıpkı bir sanatçı gibidir orada... Ben ise her zaman bu kültüre en iyisini katmaya çalıştım. Her zaman favori prodüktörlerim J Dilla, Primo, Q Tip, Nats ve Dr Dre oldu” dedi. Son dönemde rap dünyasında dinlediği isimleri ise şöyle sıraladı, “Hiphop’ın bugünki durumunu gayet iyi görüyorum. Farklı bir bakış açısı oluşturan isimler geldi. J Cole; çok yetenekli. Drake, artık hepimiz onun yeteneğini kabul ettik. Ama Young Thug’un hayranıyım. Onun inanılmaz bir enerjisi var. Rap yapıyorsanız eğer sözler önemlidir. Ayrıca duygu da...” Her ne müzik yaparsanız yapın günün sonunda ortak nokta duygularınızın ne kadar bu şarkıların içine karıştığı ile alakalı... Bir kez daha buna tanık olarak Rusya’dan ayrılıyorum. Ayrıca bu hip hop partisinin bana armağanı ise kırılan bir parmak oluyor. Busta’nın önündeki kalabalığı nasıl çılgını çevirdiğini hatırladıkça parmağımın acısı biraz daha hafifliyor.

Haberin Devamı

Moskova’da Busta Rhymes ateşi

Haberin Devamı

Hip hop kültürüne büyük destek

2012 yılından beri dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen Burn Battle School, 22 Ekim Cumartesi günü İstanbul’da da yapıldı. MC’leri, DJ’leri ve graffiti sanatçılarıyla dünya standardında bir B-Boy yarışması olan etkinlik düzenlendiği ilk günden bu yana binlerce hip-hop tutkununu ve efsanevi dansçıları bir araya getiriyor. İstanbul’da ilk kez gerçekleşen etkinlikte Türkiye’nin en iyi 16 B-Boy grubu danslarıyla birbirine meydan okudu. Heyecanlı kapışmalarda kazanan 7500 TL para ödülü alırken, ikinci de Moskova’da yapılacak Burn Battle School’a katılma hakkı kazandı.

Haberin Devamı

Festival yolda

Burn son dönemde gençlerin gece ile enerji içeceğini bir araya getirdiğini keşfetmiş ve markanın daha çok müzikle iç içe olmasını sağlamış. Yakında elektronik müzik adına İstanbul’da önemli bir festival düzenlemeyi düşünüyorlar. Ayrıca yeni nesil DJ’lerin kolektif bir şekilde nasıl önemli işler yapabileceğini de müzik tutkunlarına gösterecekler. Burn’ün elektronik müzik sahnesine katacağı yenilikleri şimdiden merakla bekliyoruz.

DİĞER YENİ YAZILAR