Kasım ayında hangi konserlere gidilir?

Sezon bu yıl bir ay erteleme ile Ekim ayı itibariyle başladı. Kasım’da ise daha da alevlenmeye başladı... Kasım ayı ajandama baktığım zaman şimdiden önümde gitmeyi bekleyen bir sdolu etkinlik gözüküyor. Müzik adına dolu dolu bir aya giriyoruz. Kendi ajandamdan yola çıkarak “gözden kaçmasın” dediğim etkinlikler...

4 Kasım: Zorlu PSM’nin Drama Sahnesi’nde Avusturya’nın deneysel müzik sahnesine armağanı Fennesz var. Fennesz, zorlu ama bir o kadar da ihtişamlı bir müzik ziyafeti sunacak. Gitar tabanlı müziği adeta soyut bir dünyanın içinde yolculuğa çıkarıyor. 90’ların Viyana tekno müzik sahnesinin yaratıcılarından biri olarak da gösterilen sanatçı, bu özel performansını kaçırmayın derim.

8 Kasım: Müzik belgesellerine özel bir ilginiz varsa eğer eğlenceli bir deneyim sizi bekliyor. Zorlu PSM’nin Skylounge’ında Londra menşeili folk rock grubu Mumford and Sons’ın Güney Afrika’da verdiği unutulmaz konserinin belgeseli “Live From South Africa: Dust and Thunder”ı dünya ile aynı anda izleme şansını yakalayacaksınız. Grubun, özellikle Baaba Maal ile gerçekleştirdiği performansı hayranlıkla izleyeceğiniz kesin. 3C1M’in katkılarıyla konser havasında gösterilecek filmin öncesi ve sonrasında ise Radyo Eksen DJ’leri kabinin başında olacak.

Haberin Devamı

11 Kasım: Bu konser açıklandığından beri büyük bir heyecanla gün sayıyorum... Almanya’nın elektronik müzik dehaları Moderat, Zorlu PSM sahnesinde olacak. Son albümleri ‘Moderat III’ ile elektronik müziğin basite indirgenmemesi gerektiğini, kafa yorulunca nasıl muazzam eserlerinin ortaya çıkabileceğini bir kez daha gösterdiler. 2014 yılında One Love Festivali kapsamında izlemiştik, şimdi ise kariyerinin doruklarındalar, kaçmaz!

15 Kasım: Bütün yaz muhakkak bir yerlerde duyduğunuz Drinkee şarkısının yaratıcıları, müthiş cool ikili Sofi Tukker ertelenen İstanbul konseri sonrası, hayranlarını üzmedi ve bir kez daha gelmeyi kabul etti. Babylon sahnesine çıkacak olan New Yorklu ikili, bir saniye bile yerinizde duramayacağınız özel bir performansa imza atacak. Egzotik jungle pop türünde şarkılar yaparken doyumsuz bir dans deneyimi de sunuyorlar.

Haberin Devamı

17 Kasım: Efsane sesleri ağırlmakta üstüne olmayan Babylon bu kez reggae türünün kült ismi Alpha Blondy’e kapılarını açıyor. Fransızca ve Dyula dillerini harmanladığı şarkıları ile tabii ki özgürlükten, mutluluktan, eşitlik ve kardeşlikten bahsediyor. İyi müzikle dans etmenin zevkine varmak isteyenler için güzel bir tercih olacaktır.

25 Kasım: Bu aralar takıntım olan deneysel müzik yapan müzisyenleri bir bir ülkemize getiren organizatörler ve buraya gelmeyi kabul eden sanatçılara selam olsun... Salon’da Avusturya’nın mühim müzisyenlerinden biri olan Dorian Concept, var. Viyana’da birkaç kere izleme şansım oldu ve her seferinde farklı bir deneyim yaşamış gibi hissettim. Kendi tabiriyle “kendi kendini sample’layan, otodidakt bir caz müzisyen.” Red Bull Music Academy sanatçılarından biri olan Dorian Concept’in müziği elektronikten hip-hop’a, funk’tan caza uzanan bir seçki sunuyor.

DİĞER YENİ YAZILAR