Gazete Vatan Logo

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir? Takdir-teşekkür hesaplama…

Öğrencilerin sınav notları, devamsızlık bilgisi, yıl sonu başarı puanı gibi bilgiler E-Okul ile görülebilir. E-Okul VBS üzerinden veliler, öğrencilerin durumları hakkında güncel bilgileri alabilirler. E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir? Takdir-teşekkür hesaplama…

E-Okul, öğrencilere ait çeşitli bilgilerin yer aldığı bir sistemdir. Öğretmenler tarafından E-Okul’a öğrencilerin not girişleri yapılır. Öğrenciler ve veliler bu bilgilerin takibini yapabilirler. Haftalık ders programı, devamsızlık bilgisi ve ders notlarına ulaşılabilir. Bunlar dışında şube not ortalaması ile öğrencinin sınıftaki genel başarı durumu gözlenebilir. E-Okul ile takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul’a giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Kullanıcıların giriş için; E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi seçenekleri bulunur. Yönetim bilgi sisteminden öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen şifre ile giriş yapabilirler. Veli bilgilendirme sisteminden de öğrenciler ve veliler, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabilirler.

E-OKUL’DA HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

Haftalık ders programı; Hangi derslerin hangi günlerde olduğu görülebilir.

Haberin Devamı

Not bilgisi; Öğrencinin sınavlarda aldığı notlar, öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra takip edilebilir.

Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gidip gitmediği bilgisine ulaşılabilir.

Sınav tarihleri; Okul tarafından sınav takviminin ilan edilmesiyle, E-Okul üzerinden sınav tarihleri

görülebilir.

Bu bilgiler dışında; alınan belgeler, okunan kitaplar, alınan belgeler, diploma puanı, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon izin bilgilerine ulaşılabilir.

E-OKUL İLE TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Dönem sonuna yaklaşılasıyla birlikte öğrenciler tarafından takdir-teşekkür hesaplama işleminin nasıl yapıldığı da merak edilmeye başlandı. Takdir-teşekkür hesaplama E-Okul üzerinden yapılabilir. Öğrencilerin hesaplama yapabilmesi için, öğretmenler tarafından tüm ders notlarının sisteme yüklenmiş olması gerekir. Ders notları sisteme yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını, yıl sonu başarı puanı belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı;

Haberin Devamı

85,00 - 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi,

70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar da teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında yarı yıl tatili, 22 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında olacak. İkinci dönem 5 Şubat’ta başlayacak ve 8 Haziran’da da son ders zili çalacak.