Gazete Vatan Logo

E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemi sunduğu kamu hizmetleri ile vatandaşlara kolaylıklar sunar. E-Devlet üzerinde üç yüzün üzerinde kuruma ait iki binden fazla hizmet verilir. E-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra istenilen işlemler kısa süre içerisinde halledilebilir. E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemi, kamu hizmetlerinin online olarak vatandaşlara hizmet sunmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem ile vatandaşlar kısa yoldan istedikleri hizmete ulaşarak pek çok açıdan avantaj sağlayabilirler. E-Devlet ile işlemlerin yapılabilmesi için sisteme giriş yapılması gereklidir. E-Devlet sistemi üzerinden, kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok işlem yapılan kurumlar arasında Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı yer alır.

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? E-DEVLET ŞİFRESİYLE SİSTEME NASIL GİRİLİR?

E-Devlet sistemine giriş işlemi turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. E-Devlet sistemine giriş için kullanıcıların birden fazla giriş seçeneği bulunur. Sisteme giriş seçenekleri şunlardır; E-Devlet şifresi, E-İmza, mobil imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığıdır. Sistemde kayıtlı olan kullanıcılar tarafından en çok kullanılan giriş seçeneği, E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğidir.

Haberin Devamı

E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi temin edebilirsiniz. E-Devlet şifresi 2 Türk Lirası ücret karşılığında ve kapalı bir zarf içerisinde verilir. E-Devlet şifresi ile sistem üzerinden kişisel bilgilere erişilebildiği için, E-Devlet şifresi başka kişilerle paylaşılmamalıdır. PTT şubesinden şifre alındıktan sonra, E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sistem giriş yapılabilir. Sisteme girildikten sonra da ekranın sol kısmında yer alan menü kullanılarak gerekli kamu hizmetlerine ulaşılarak işlemler yapılabilir.

E-DEVLET SİSTEMİNDE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet sistemi kullanıcılara iki binin üzerinde hizmet sağlar. Verilen hizmet sayıları yapılan çalışmalar ile her geçen gün arttırılır. E-Devlet sisteminde en çok işlem yapılan kurumlar Sosyal Güvenlik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’dür. E-Devlet sistemi ile askerlik belgesi sorgulamadan trafik cezası ödemeye, mobil hat sorgulamadan SGK hizmet dökümü belgesi sorgulamaya kadar pek çok işlem kısa sürede yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

E-Devlet şifresi unutulursa sistem üzerinden şifre değişikliği yapılabilir. E-Devlet şifresinin değiştirilebilmesi için, daha önce sisteme giriş yapıldığında cep telefonu numarasının kaydedilmiş olması gereklidir. Cep telefonu numarası E-Devlet sistemine kaydedilmemişse PTT şubesinden yeni şifre alınabilir. PTT şubelerinden alınan şifreler akılda kalıcı olmayabilir ve bu nedenle değiştirilmek istenebilir. E-Devlet şifresi değiştirebilmek için sisteme giriş yapılır. Ardından ‘’Benim Sayfam’’ bağlantısı kullanılarak ‘’Şifre ve Güvenlik’’ bölümüne girilir. Buradan da gerekli işlemler yapılarak E-Devlet şifresi değiştirilebilir.