Gazete Vatan Logo

Duygusal olmak doğamda var

Balayı ve Mucize filminde gösterdiği başarı ile adından söz ettiren, Kertentele dizisiyle hayran kitlesini artıran güzel oyuncu Seda Tosun yeni projeler için enerji topluyor.

Duygusal olmak doğamda var

Oyunculuğunuzu geliştirmek adına neler yapıyorsunuz?

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama Ve Oyunculuk mezunuyum. Evde olduğum zamanlarda ayna karşısında kendimi, mimiklerimi gözlemleyerek oyun çalışmaları yapıyorum. Arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde aramızda küçük doğaçlamalar yaparak eğleniyoruz. Mizah yönüm güçlüdür. Doğal oyunculuğu savunuyorum. Sahnelerimde oldukça en doğal, en yalın şekilde oynamaya çabalıyorum. Tiyatral olmaktan her zaman kaçtım. Tezime göre oyunculuk; yüzde otuz yetenek, yüzde yetmiş çok çalışmak.

Sizin için hangisi daha keyifli, dizi mi yoksa sinema oyunculuğu mu?

İkisinin de yeri çok farklı. Fakat karşılaştırırsak dizi daha uzun soluklu olduğundan daha yorucu oluyor. Sinema filminde her şey hemen bitiyor.. Tam çalışma moduna alışıyorsun bu sefer çekimler sona eriyor.

Arjantin Tango’su yapıyor ve aynı zamanda perküsyon çalıyorsunuz... Bahseder misiniz ?

Arjantin tango kesinlikle bir tutku dansıdır. Üniversitede dans dersinde öğrenmeye başladım ve daha sonrasında hayatımın bir parçası oldu. Tango haricinde vals yapıyorum. Enstrümanlardan ilk gitarla başladım, perküsyonla devam ettim. Profesyonel olmasa da tumba, bongo, darbuka, makaras, shaker çalıyorum.

Haberin Devamı

Birçok kez aşık olabilirsiniz

Duygularınızla mı yoksa mantığınızla mı yaşayan bir insansınız?
Bence ikisini de dengelemek gerek ama kıyaslarsak duygusallığım daha ön plana çıkıyor. Duygusallık doğamda var. Romantik biriyimdir.
Hiç aşık oldunuz mu? Birden çok aşık olmak mümkün mü ?
Evet oldum. Bence insan birçok kez aşık olabilir. Kişi sadece bir kişiye aşıkolucak diye bir kural yoktur.
Karar alırken cesur musunuz?
Cesurumdur. Başarılı olmak için risk almak gerek. Sonunu düşünen kahraman olamaz.
Yapay oyunculuk hemen fark edilir
Dizide rol almanın zor yanları neler? Nelerin değişmesini isterdiniz?
Motivasyon bir oyuncu için çok önemli. Oyuncunun motivasyonu düştüğünde doğru oyun vermesi mümkün değildir. Her oyuncunun sahne aralarında dinlenebileceği bir alan olmalı. Neredeyse tüm günümüz çekim alanında geçiyor. Yemek yeme düzenimizi ihmal etmemeliyiz. Dirençli olmak için bol vitamin almalıyız.
Dans ve müzik ile ilgileniyorsunuz? Sahneye dans için çıktığınızda oyunculuğunuzu hissediyor musunuz?
Sahnede dans ettiğimde oyunculuğumu hissediyorum. Çünkü dansa da bir oyun katmak zorundayım. Dans ederken ki duruşum, tavrım, mimiklerim dansımı daha güçlü kılar.
Farklı oyun türlerini sahnelerken zorlanıyor musunuz?
Her oyun türünün zor bir yanı vardır. Ama oynadığım karakteri içselleştirdiğimde daha kolay oluyor. Özdeşleşme olmadan oynanan oyun realist ve inandırıcı olmaz. Yapay oyunculuk sahnede kolayca fark edilir ve seyirciyi oyundan uzaklaştırır.

Haberin Devamı