Gazete Vatan Logo

Yunanistan'dan bomba haber

Dün kemer sıkma politikalarına karşı yapılan referandumdan "hayır" oyu çıktı. Sonuçların üstünden 24 saat geçmeden AB'den tepki çeken Bakan Varoufakis zafere rağmen istifasını açıkladı.

Yunanistan'dan bomba haber

Çok tartışılan Maliye Bakanı karizmatik kişiliği, ters çıkışları ve AB liderlerine meydan okumasıyla büyük popülarite kazanmıştı.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, referandum sonrası sürpriz bir şekilde istifasını sundu. Varufakis, kişisel internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "Euro Grubunun bazı üyelerinin toplantılara katılmamasını tercih edeceklerini kendisine bildirdiğini" söyledi.

Varufakis, istifasının Başbakan Aleksis Tsipras tarafından "müzakerelerde ilerleme kaydedilmesinde yardımcı olabilir" sözleriyle karşılandığını açıkladı.

"ÇİPRAS RİCA ETMİŞ OLABİLİR"

Varoufakis'in istifasını Başbakan Çipras'ın istemiş olabileceği AB ile müzakerelere daha ılımlı bir bakanla gitmek isteyeceği konuşuluyor.

Yanis Varoufakis, halkın referandumda uluslararası kreditörlerin taleplerine "evet" demesi halinde görevinden ayrılacağını açıklamıştı. Varoufakis, Çipras başbakanlığındaki hükümetin geri çekilmesini de ihtimaller arasında saymıştı.

'EVET' ÇIKARSA İSTİFA EDERİM DEMİŞTİ

Haberin Devamı

Varoufakis, Pazar günkü referandumdan 'kemer sıkmaya evet' sonucu çıkarsa istifa edeceğini de açıklamıştı .Atina, Brüksel'den Yunanistan'ın mevcut borcunun geri ödeme takviminin daha uzun bir vadeye yayılmasını ve borç faizinde indirime gidilmesini talep etmişti.