Gazete Vatan Logo

Yardımcısını bırakmıyor

Demokrat başkan adayı Hillary Clinton, Federal Soruşturma Bürosu’nun hakkında açtığı soruşturmayla bağlantısı bulunan yardımcısı Huma Abedin’le yollarını ayırmayı reddediyor

Yardımcısını bırakmıyor

ABD’de başkanlık seçimlerine sayılı günler kala, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) hakkında yeniden açtığı ‘e-mail soruşturması’ nedeniyle zor durumda kalan Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’in, partisinden gelen baskılara karşın, soruşturmayla bağlantısı olan yardımcısı Huma Abedin’i yarı yolda bırakmayacağı belirtiliyor.

FBI ajanları, Clinton’ın dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde, resmi yazışmalarını kişisel elektronik posta adresinden yapmasıyla ilgili yürütülen soruşturmayı geçtiğimiz aylarda kapatmıştı. Ancak FBI Başkanı James Comey, cuma günü yaptığı açıklamada, Clinton’ın yardımcısı Abedin’in boşandığı eşi, eski Temsilciler Meclisi üyesi Anthony Weiner hakkında yürütülen cinsel taciz soruşturması sırasında, eski first lady’nin attığı bazı maillere ulaşıldığını belirtmiş, bu nedenle Clinton’la ilgili soruşturmanın yeniden açıldığını duyurmuştu.

Kızı gibi görüyor

Demokrat Parti’den bazı isimler, gelişmenin ardından Clinton’dan, yardımcısı Abedin’le arasına mesafe koymasını isterken, başkan adayının bu talebe olumsuz yanıt verdiği belirtiliyor. Clinton’ın, eşi Bill Clinton’un başkanlığı döneminde yanına stajyer olarak aldığı Abedin’i kızı gibi gördüğü, bu nedenle her ne olursa olsun yollarını ayırmayı düşünmediği söyleniyor.

Haberin Devamı

Bakanlık karşı çıktı

Adalet Bakanlığı’nın, FBI’ın Clinton’la ilgili yeni soruşturmasıyla ilgili Kongre’yi bilgilendirmesine karşı çıktığı, ancak FBI Direktörü Comey’nin, seçim sonuçlarını beklemeden açıklama yapmayı tercih ettiği ortaya çıktı.

Sahneden destek verdiler

ABD’li ünlü şarkıcı Jennifer Lopez ve meslektaşı olan eski eşi Marc Anthony, cumartesi akşamı Miami kentinde Demokrat başkan adayı Hillary Clinton’a destek vermek için birlikte sahne aldılar. Konserin ardından sahneye çıkan Clinton, destekçilerine erken oy vermeleri çağrısında bulundu.

Puan farkı kapanıyor

Son anketler, bir hafta önce Clinton’ın 14 puan kadar gerisine düşen Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın aradaki farkı 2 puana kadar indirdiğini gösterdi. ABC televizyon kanalının Washington Post gazetesiyle ortaklaşa yaptığı ankete göre Clinton’ın halk desteği yüzde 47, Trump’ınki ise yüzde 45 seviyesinde. FBI soruşturmasının Clinton’ın oylarına ne kadar etki edeceği henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı