Gazete Vatan Logo

Silahlanmayı zorlaştıran tasarıya Senato’dan ret

ABD Senatosu, terörle mücadele izleme listesindeki kişilere silah verilmesini zorlaştırmayı da içeren bireysel silahlanmanın kontrolü hakkındaki yasa tasarısını reddetti

Silahlanmayı zorlaştıran tasarıya Senato’dan ret

Ömer Metin adlı IŞİD sempatizanı tarafından Orlando kentindeki bir eşcinsel gece kulübünde düzenlenen ve 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Senato’ya, silahlandırmanın kontrol edilmesine yönelik dört yasa tasarısı gitmişti. Ancak senatörler tasarıların görüşülmesinin kabul edilmesini engellediler. Senatörler bugüne kadar, silahlı saldırıların nasıl engelleneceği konusunda ortak bir karara varmış değil. Cumhuriyetçiler, bireysel silahlanmaya yönelik kısıtlamalardan ziyade radikal İslam’ın engellenmesi yönünde adımlar atılmasını isterken, Demokrat Parti üyeleri, terörizm şüphesiyle izlenen kişilerin silah almasına yasak getirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Cumhuriyetçiler ve Amerikan silah lobisinin en büyük kuruluşu sayılan Ulusal Silah Derneği’nin (NRA) üyeleri, sınırlamaların izleme listelerine güçlü gerekçeler olmadan konulan kişilerin silah alma haklarının ihlal edileceğini iddia ediyor. Silahlanma hakkını savunanlar, anayasanın böyle bir sınırlamayı yasakladığını söylüyorlar.

Haberin Devamı