Gazete Vatan Logo

Raul Castro Obama’dan Guantanamo’yu istedi

Küba lideri Castro, 88 yıl sonra ülkesini ziyaret eden ilk Amerikan Başkanı olan Obama’dan Guantanamo Üssü’nün iadesini istedi

Raul Castro Obama’dan Guantanamo’yu istedi

Küba yönetimi, başkent Havana’yı ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama’dan ekonomik ambargoların kaldırılmasını ve Guantanamo’daki askeri üssün iade edilmesini istedi. Küba lideri Raul Castro, Obama ile önceki gün Devrim Sarayı’nda yaptıkları görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için, Washington’un uyguladığı ambargoları kaldırmasının son derece önemli bir adım olacağını savundu. Castro ayrıca Washington’un, Guantanamo Körfezi’ndeki askeri üssü boşaltarak kendilerine geri vermesinin de ilişkilere olumlu katkı yapacağını ifade etti.Obama görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, iki ülkenin insan hakları ve demokrasi konularında farklı görüşlere sahip olduklarını vurgularken, bu alanlarda yapıcı diyaloğu sürdüreceklerini söyledi. Castro ise ABD’nin özellikle insan hakları konusunda çifte standart uyguladığını öne sürerek, iki ülke arasındaki farklılıkların her zaman var olacağını belirtti.

Çevirmen Malia

Havana ziyaretine ailesiyle birlikte giden Başkan Obama, önceki gün uğradığı restoranda, büyük kızı Malia’yı çevirmen olarak kullandı. İspanyolca bilmeyen Obama, restorandaki garsonla sohbet edebilmek için Malia’dan yardım aldı.

Haberin Devamı

Kuş bakışı Havana

Beyaz Saray, Başkan Obama’nın Havana ziyaretinde çekilen fotoğraflarını yayınlamaya başladı. Fotoğraflardan birisinde Obama ve Beyaz Saray personelinin, Air Force One uçağının pencerelerinden Havana’yı seyrettiği görülüyor.