Gazete Vatan Logo

Mcfit sahibi öldü mü, Rainer Schaller kimdir? Mcfit kurucusu Rainer Schaller'in uçağı düştü!

Dünyanın birçok ülkesinde şubesi bulunan McFit fitness salonlarının dünyaca ünlü sahibi Rainer Schaller'i taşıyan uçağın Kosta Rika'da düştüğü bildirildi. Peki, Mcfit sahibi öldü mü, Rainer Schaller kimdir?

Mcfit sahibi öldü mü, Rainer Schaller kimdir? Mcfit kurucusu Rainer Schaller'in uçağı düştü!

McFit fitness zincirlerinin kurucusu Rainer Schaller ve ailesinin içinde bulunduğu küçük uçak Kosta Rika’ya yaklaşırken kayboldu. Denizde 2 ceset bulundu. Peki, Mcfit sahibi Rainer Schaller öldü mü, Mcfit kurucusu Rainer Schaller kimdir?

Mcfit sahibi öldü mü?

Mcfit’in kurucusu Rainer Schaller’ı taşıyan uçakla dün iletişim kesilmişti. Schaller, sevgilisi ve iki çocuğuyla birlikte bir başka yolcuyu da taşıyan Piaggio 180 tipi uçak Meksika’dan Kosta Rika’ya gidiyordu.

Kosta Rika basını, uçakla iletişimin kesilmesinin ardından sabah saatlerinde kötü haberi duyurdu. Sabah saatleriyle denizde yüzen iki ceset bulunduğu açıklanırken, cesetlerin Schaller’ın uçağının düştüğü bölgede olduğu belirtildi. Kosta Rika’da Kamu güvenliği bakan yardımcısı Martín Arias, denizde bulunan enkazın “görünüşe göre” düşen uçaktan geldiğini söyledi.

Arama operasyonu sırasında yolculara ait kişisel eşyalara ve bagajlara ulaşıldı. AFP'nin aktarımına göre bagajlarla birlikle biri çocuk iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Cansız bedenlerin kimliği henüz teşhis edilmedi.

Haberin Devamı

Rainer Schaller  kimdir?

Rainer Schaller 4 Ocak 1969 tarihinde Almanya'da doğdu. McFit , John Reed ve Gold's Gym fitness stüdyolarını içeren RSG Group'un Kurucu CEO'sudur. Rainer Schalle, Schlüsselfeld'de perakende uzmanı olarak çalıştı.  22 yaşında ilk Edeka süpermarketini ve kısa bir süre sonra kendi bölgesinde üç süpermarketi devraldı. 1997 yılında fitness sektörüne geçerek Almanya'nın Würzburg kentinde McFit markasıyla ilk stüdyosunu açtı.  2006 yılının ortalarında, McFit Almanya'da toplam 400.000 üye ve 1.000 daimi çalışanla 62 fitness stüdyosu işletiyordu. 2011'de McFit, 1 milyondan fazla üyesiyle Avrupa'nın en büyük fitness stüdyosu operatörü olarak kabul edildi. 2020'de Schaller , COVID-19 salgını nedeniyle iflas eden Gold's Gym'i  satın aldı. 2006'da Rainer Schaller, 2010 yılına kadar Love Parade'i organize eden Lopavent'in  genel müdürü oldu . Amaç, etkinliği McFit'in stüdyolarını tanıtmak için kullanmaktı. Aşk Geçit Töreni, Schaller'in yönetimi altında üç yıl boyunca olaysız bir şekilde devam etti.  Ancak 2010'da Duisburg'daki Aşk Geçit Töreni'nde 21 kişinin ölümüne ve 652 kişinin yaralanmasına neden olan izdiham gerçekleşti.

Haberin Devamı

Schaller’in firması McFit’in Avrupa’da 257 şubesi bulunuyor ve dünyanın en büyük fitness şirketleri arasında yer alıyor.