Gazete Vatan Logo

İşte o şok belge!

Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul Kadri, ele geçirdikleri belgelere göre yapacakları devrimden korkan bazı üst düzey hükümet yetkililerinin ülkeyi terk etmeyi planladığını söyledi.

Lahor kentinde konuşan Kadri, üst düzey hükümet yetkililerin psikolojik olarak yenilgiye uğradığını ve ülkeyi terk etmek için plan yaptığına dair belgeleri ele geçirdiğini iddia etti.

Kendisinin devrim yapmak için Pakistan'a geldiğini, devrim yapmadan da ülkeyi terk etmeyeceğini belirten Kadri, ''Ben Pakistan'a gerçek adaleti getirmek, devletin varlıklarına el koyan hırsızlardan hesap sormak için geldim. Bütün Pakistan halkı ile beraber hırsızlardan hesap soracağız. Devlet varlıklarına el koyarak kendilerine taht kuran yöneticileri devirmeden de ülkeyi terk etmeyeceğim'' diye konuştu.

"Ey Pakistan halkı, evlerinizden dışarı çıkın" diyerek halka çağrıda bulunan Kadri, "Biz henüz son adımımızı atmadan hükümet yenilgiye uğradı. Hükümetin üst düzey yetkilileri ülkeden kaçmaya hazırlanıyor. Şerif hanedanı, kendilerini Suudi Arabistan ve çok sevdiği İngiltere'nin kabul etmeyeceğini bildiği için ABD'ye kaçmayı planlıyor. Elimize geçen belgeler şunu gösteriyor ki Şerif hanedanı evlerindeki hizmetçiler için ABD'nin büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunmuş. Bu da Şerif hanedanının hizmetçileriyle ülkeyi terk etmeye çalıştığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul Kadri, haziran ayında devrim iddiası ile Kanada'dan Pakistan dönmüş, kendisini başkent İslamabad'da karşılamaya hazırlanan taraftarları ile polis arasında çatışmalar yaşanmıştı.