Gazete Vatan Logo

‘IŞİD Türk askerini zehirledi’ iddiası

IŞİD militanlarının Kuzey Irak’ta Türk askerinin konuşlandığı Başika Kampı’nın içme suyuna zehir kattığı iddia edildi. Rahatsızlanan 60 Türk askeri ve 20 milisin tedavi altına alındığı söyleniyor

‘IŞİD Türk askerini zehirledi’ iddiası

Kuzey Irak medyası, Türk askerlerinin konuşlu olduğu Musul yakınlarındaki Başika’da bulunan eğitim üssünün su deposuna, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından zehir atıldığını öne sürdü. Yerel Kürt kaynaklarına dayandırılan habere göre zehirli sudan içen 60 Türk askeri ve 20 Sünni kökenli milis tedavi altına alındı.

Bölgedeki Şekhan Hastanesi’nin yöneticisi Hayri Hıdır, rahatsızlanan milislerin ‘Haşd el Vatani’ grubuna bağlı olduğunu ve hastanede tedavi gördüklerini duyurdu. Hıdır, rahatsızlanan Türk askerlerinden bir bölümünün de hastanede tedavi edildiğini, kalanların Türkiye’ye götürüldüklerini söyledi.

‘Zehirlenme değil, sıcak çarptı’

Gudadi Üssü’nün komutanı Tuğgeneral Muhammed Yahya ise zehirlenme iddiasını reddederek, askerlerin aşırı sıcaktan dolayı rahatsızlandığını kaydetti.

Musul’un 30 kilometre kuzeyinde yer alan üste IŞİD’le mücadele operasyonunda görev almak için gönüllü olan bin 500 civarında Sünni milis, Iraklı ve Türk askerlerden eğitim alıyor.

IŞİD militanları daha önce birkaç kez üsse roket ve havan topu saldırısı düzenlemişti.

Haberin Devamı

Putin’i de tehdit ettiler

Terör örgütü IŞİD, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tehdit eden bir video yayınladı. Dokuz dakikalık videoda yüzü maskeli bir IŞİD’çi, militanlara Rusya’ya saldırı çağrısı yapıyor. İnternette yayınlanan 9 dakikalık videoda, çölde eğitim yapan IŞİD militanlarının görüntülerine yer veriliyor. Videonun son bölümünde Rusya’dan görüntüler yer alırken yüzü maskeli militan Putin’e seslenerek, “Dinle Putin, Rusya’ya geleceğiz ve sizleri evlerinizde öldüreceğiz. Kardeşlerimiz cihadı oraya getirecek” diye konuşuyor.

Yayladağı’na 17 top mermisi

HATAY’ın Yayladağı İlçesi kırsalına, Bayırbucak Türkmenleri ile rejim güçlerinin çatışma içerisinde olduğu Suriye’nin Lazkiye kırsalından atılan 17 top mermisi düştü. Can ve mal kaybının olmadığı olay sonrası rejim güçlerinin mevzilerinden atıldığı belirlenen top mermilerine, sınırdaki birliklerce angajman kuralları gereği misliyle karşılık verildi.

Trinidad Tobago’dan IŞİD için geldiler

Haberin Devamı

Adana’da, Trinidad Tobago vatandaşı 9 kişiyi IŞİD’e götürmek istediği öne sürülen bir Suriyeli şüpheli tutuklandı. Zanlıların kente giriş yapan Mersin plakalı hafif ticari bir aracın içerisinde yakalandıkları açıklandı. Militanları Suriye’ye götürmeye çalışan Asem H. tutuklanırken, Trinidad Tobago uyruklu 9 kişi ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.