Gazete Vatan Logo

Hamas-İsrail savaşında son dakika! Netanyahu'dan Lübnan'daki Hizbullah'a tehdit: Onlar için feci olacak

Gazze'deki İsrail'in sivil katliamı devam ederken bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İsrailli komandolarla buluşan Başbakan Netanyahu, askerlere Hizbullah ile olası bir savaşta yaşanacaklardan bahsetti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’deki harekatın 3 ay sürebileceğini söyledi. Gazze’deki Hamas kontrolündeki sağlık kurumu, 7 Ekim’den bu yana öldürülenlerin sayısının 4 bin 651’e çıktığını duyurdu.

Hamas-İsrail savaşında son dakika! Netanyahu'dan Lübnan'daki Hizbullah'a tehdit: Onlar için feci olacak

7 Ekim’de başlayan Hamas-İsrail çatışmaları devam ediyor. Gazze'de bir günde 400 kişi yaşamını yitirirken İsrail'in sivilleri bombalaması sürüyor.

İSRAİL'DEN TEHDİT: ONLAR İÇİN FECİ OLACAK

7 Ekim tarihinden beri Hizbullah ile karşı karşıya gelen İsrail olası bir ikinci cephe karşısında kırılma noktası yaşayabilir. İki taraf Lübnan sınırının sıfır noktasında sık sık çatışıyor.

Çatışmaların artması nedeniyle İsrail tarafı 4 kilometrelik askeri bir bölge ilan etti ve sivillerin buraya girişini yasakladı. İsrail için burada kritik nokta Hizbullah dışında İran destekli diğer milis gruplarının Tel Aviv'e karşı savaş açması.

Gazze'ye hali hazırda bir kara harekatı düzenlemeyi planlayan İsrail iki belki de üçüncü bir cephenin açılması karşısında zor günler yaşayabilir.

Hizbullah ile olası bir savaşa karşı komandolarla buluşan Netanyahu, askerlere moral verdi. Ziyareti sırasında Netanyahu, Hizbullah'ın savaşa katılmaya karar vermesi halinde İkinci Lübnan Savaşı'nı yaşayacaklarını belirtti.

Burada İsrailli komandolarla da konuşan Netanyahu, 2006 yılında Hizbullah ile İsrail arasında yaşanan savaşa dair açıklamalarda bulundu. Netanyahu Hizbullah ile olası bir savaşın 'hayal edilemeyecek bir yıkım getireceğini' söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan komandolara ayrıca Hizbullah ile ilgili şöyle dedi:'Lübnan'daki milislerin Gazze savaşına dahil olup olmayacağını size garanti edemem. Onlar için feci olacak. Bu çatışmalar bizim için 'Yap ya da öl' anlamına gelecek'

İSRAİL: KARA HAREKATI 3 AY SÜREBİLİR

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’deki harekatın 3 ay sürebileceğini söyledi. Gallant, “Bir ay, iki ay ya da üç ay sürebilir ama sonunda Hamas kalmayacak” dedi.

Hava kuvvetleri operasyon merkezinde konuşan Bakan Gallant, “Bu Gazze içindeki son harekatımız olacak çünkü sonrasında Hamas olmayacak” şeklinde konuştu.

İsrail ordusu üç yüz bin kadar yedeği yeniden askere aldı. Savunma Bakanı Yoav Gallant, kara harekatı olarak değerlendirilen yeni aşamaya da “yakında” başlayacaklarını söyledi.

Ancak bu açıklamalara karşın İsrail’e dünya liderlerinin ziyaretleri sürüyor. Bu hafta Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Fransa lideri Emmanuel Macron’un ziyaretleri bekleniyor.

Haberin Devamı

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 4600'Ü GEÇTİ

Gazze’deki Hamas kontrolündeki sağlık kurumu, 7 Ekim’den bu yana öldürülenlerin sayısının 4 bin 651’e çıktığını duyurdu. Kurum öldürülenlerin 1873’ünün çocuk olduğunu aktarıyor. Açıklamaya göre, 1100’den fazla kadın da saldırılarda öldürüldü.

Kurum 839 kişinin, Gazzelilerin kaçması istenen güney bölümünde öldüğüne de işaret ediyor. Toplam yaralı sayısı ise 15 bine yakın.

 

İSRAİL SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ HİZBULLAH ÜYELERİNİ VURDU

İsrail ordusu, Lübnan'da Tel Aviv'e karşı saldırıya hazırlanan iki kişiyi vurduğunu bildirdi. Açıklamada, hedeflerden birinin İsrail'in Mattat kasabası yakınlarında olduğu, diğerinin ise daha kuzeyde etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Hizbullah ise ayrıntı vermeden savaşçılarından birinin öldürüldüğünü söyledi.

BİR GÜNDE 400 ÖLÜ

Filistin'in haber ajansı WAFA'ya göre 22 Ekim'de Gazze'de 400 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı