Gazete Vatan Logo

Gazze'de ateşkes 1 gün daha uzatıldı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde altı gündür devam eden "insani aranın" uzatıldığını duyurdu.

Gazze'de ateşkes 1 gün daha uzatıldı

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde Hamas'la ateşkesin devam edeceğini duyurdu. Açıklama ateşkesin sona ermesine dakikalar kala yapıldı.

IDF yayınladığı açıklamada 'Arabulucuların rehineleri serbest bırakma sürecini sürdürme çabaları ışığında ve anlaşma şartlarına bağlı olarak ateşkes devam edecek' ifadesine yer verdi.

HAMAS ATEŞKESİN UZATILDIĞINI DUYURDU

Hamas geçici ateşkesin bir gün daha uzatıldığını duyurdu. İki tarafın Gazze'den serbest bırakılacak İsraillilerin yeni listesi üzerinde anlaşmaya varamaması üzerine ateşkesin uzatılması ihtimali son saate kadar tartışma konusu olmuştu.

İsrail ve Hamas arasındaki geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının süresi yerel saatle 07:00'de (TSİ 08:00) sona eriyordu.

AL JAZEERA: 10 DAKİKA KALA ANLAŞMAYA VARILDI

Arabulucu ülke Katar, Gazze'deki altı günlük insani duraklamanın sona ermesiyle İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin bir gün uzatılacağını doğruladı. Katar merkezli Al Jazeera ise anlaşmaya ateşkesin bitimine 10 dakika kala varıldığını yazdı.

Haberin Devamı

KATAR: İNSANİ ARA BİR GÜN UZATILDI

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, “Katar, Filistin ve İsrail tarafları arasında insani duraklamanın bir gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmaktadır” denildi. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed bin Mohammed Al Ansari, “Taraflar, Katar Devleti'nin Mısır Arap Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri ile ortak arabuluculuğu çerçevesinde, tüm askeri faaliyetlerin durdurulması ve Gazze'ye insani yardım girişi gibi mevcut koşullar altında Gazze Şeridi'ndeki insani duraklamanın bir gün daha (bugün, Perşembe) uzatılması konusunda anlaşmaya vardı” dedi.

Açıklamada, bölgede kalıcı ateşkesi sağlanması için çabaların sürdüğü vurgulandı.