Gazete Vatan Logo

Fransa’da Macron’a ‘makyaj’ tepkisi

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un özel makyözünün, üç aylık makyaj bedeli olarak 26 bin Euro tutarında faturayı Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee’ye gönderdiği açıklandı.

Fransa’da Macron’a ‘makyaj’ tepkisi

Le Point dergisinde yer alan habere göre, Macron’un makyaj işlemlerini yapan Natacha M. isimli kişi, Elysee Sarayı’na 10 ve 16 bin Euro tutarında iki ayrı fatura gönderdi. Faturuların Elysee Sarayı tarafından doğrulandığı belirtilirken, önceki Cumhurbaşkanı François Hollande’ın aksine Macron’a özel makyöz ve kuaför istihdam edilmediği, bu hizmetlerin dışarıdan karşılandığı kaydedildi. Hollande döneminde de Elysee Sarayı’nda istihdam edilen makyöze aylık 6 bin, kuaföre ise 10 bin Euro maaş verildiği ortaya çıkmıştı. Son aylarda popülaritesinde hızlı bir düşüş yaşayan Macron’un kabarık makyaj faturasına, Fransızların tepkisi de büyük oldu. Sosyal medyada Macron’u eleştiren sayısız yorum yer aldı.

Ucuzunu arıyorlar

Elysee’den yapılan açıklamada Macron’un sadece televizyon yayınlarına çıkacağı zaman ya da yurtdışı gezileri sırasında dışarıdan makyöz ve kuaför desteği aldığı kaydedildi. Yetkililer, daha ucuz bir makyöz bulunması için aramaların sürdüğünü belirtiyor.