Gazete Vatan Logo

En çılgın iç çamaşırlarını kimler giyiyor?

Üzerinde plastik cep telefonu ya da oyuncak bebek olan külotlar; ışıkları yanıp sönen, sahte kürklerle, yapay çiçeklerle süslenmiş g-stringler… Sizce bunlar hangi ülkede çeyiz sandığından çıkar? Aklınıza Suriye gelmezdi herhalde...

En çılgın iç çamaşırlarını kimler giyiyor?

Bu soruların yanıtını Sözcü gazetesi yazarlarından Nilay Örnek bugünkü köşesinde vermiş. Örnek'in yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle:

Dünyanın en şok edici, abartılı, renkli ve ‘coşkulu’ iç çamaşırları hangi ülkededir? diye sorsam, herhalde Brezilya’dan Rusya’ya pek çok ülke sayarsınız da Suriye ilk aklınıza gelen 15 ülke arasında olmaz. Değil mi? Ama öyle olmalı! Üzerinde plastik cep telefonu ya da oyuncak bebek ya da tüylü kuşlar olan; ışıkları yanıp sönen, sahte kürklerle, yapay çiçeklerle süslenmiş g-stringler mesela… Bunlar Suriye için şaşırılmayacak iç çamaşırları.

Gelininize alır mısınız?

Lübnan’dan aldığım ‘Secret Life of Syrian Lingerie: Intimacy and Design’ (Suriye İç Çamaşırlarının Gizli Hayatı: Samimiyet ve Tasarım) adlı kitap bu konuda ‘çok ama çok ilginç fotoğraflar’ içeriyor. Malu Halasa ile Rana Salam adlı iki kadın yazar tarafından oluşturan kitapta insanı çok şaşırtan fotoğraflar, ‘üretici ve tükecilerle’ röportajlar ve hikâyeler var. Kitabın ismini Secret Life of Syrian Lingerie olarak ‘google’lamanız ne demek istediğimi anlamanıza yeterli olacaktır zaten! Çok kitsch, çok acayip.

Bu arada bazı iç çamaşırlarının damatların anneleri tarafından gelinlerine hediye olarak alındığını söylemiş miydim?! Çeyiz sandığından bunlar çıkıyor.

Haberin Devamı