Gazete Vatan Logo

Bu haldeyken kız arkadaşımı vuramam

Paralimpik atlet Oscar Pistorius, sevgilisi Reeva Steenkamp’ı kasten öldürmediğini kanıtlamak için mahkemede salonunda protezlerini çıkararak yürüdü.

Bu haldeyken kız arkadaşımı vuramam

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius, sevgilisi Reeva Steenkamp’ı kasten öldürmediğini yargıçlara kanıtlamak için mahkeme salonunda protezlerini çıkararak yürüdü. Savunma avukatı Barry Roux’un isteği üzerine, Pistorius, model sevgilisi Steenkamp’ı tabancasıyla vurduğu geceyi canlandırdı. Televizyondan canlı yayınlanan duruşmada gözleri dolan ve stresten ter içinde kaldığı görülen Pistorius, protezsiz olarak yürümekte oldukça zorlandı. 29 yaşındaki sporcunun hıncahınç dolu olan mahkeme salonundaki yürüyüşü, birçok aile üyesini ve hayranlarını gözyaşlarına boğdu.

‘Aşağılandı’ tepkisi

Mahkemeyi canlı yayınlayan televizyon kanalları ‘Pistorius’un milyonların önünde aşağılandığı’ yorumunda bulundu. Paralimpik atlet, kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı 14 Şubat 2013’te Pretoria’daki evinde öldürmüştü. Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek banyo kapısından içeri ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu. Pistorius hakkındaki kararın, 17 Haziran Cuma günü açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Oscar Pistorius ve öldürdüğü öne sürülen sevgilisi Reeva Steenkamp.