Gazete Vatan Logo

Alluş: Rusya'ya ateşkes için teklif sunduk, yanıt bekliyoruz

Kazakistan'ın başkenti Astana'daki barış görüşmelerinde silahlı muhaliflerin baş müzakerecisi olan İslam Ordusu liderlerinden Muhammed Alluş, Rusya'ya Suriye'de kapsamlı ateşkes için bir teklif sunduklarını, bir hafta içerisinde yanıt almayı beklediklerini söyledi.

Alluş: Rusya'ya ateşkes için teklif sunduk, yanıt bekliyoruz

Kazakistan'ın başkenti Astana'daki barış görüşmelerinde silahlı muhaliflerin baş müzakerecisi olan İslam Ordusu liderlerinden Muhammed Alluş, görüşmelerin sona ermesi ardından basın toplantısı düzenledi.

"Rusya'nın Suriye konusundaki pozisyonu değişti, garantör ülke oldu" ifadelerini kullanan Alluş, Astana görüşmelerinin sonucunda Rusya, Türkiye ve İran'ın kabul ettiği ortak bildiri konusunda şüpheleri olduğunu belirtip kendilerinin ayrı bir ateşkes teklifi sunduğunu kaydetti.

Söz konusu teklide ilişkin Moskova'dan bir hafta içerisinde cevap almayı beklediklerini belirten Alluş, "Ruslar savaşın tarafı oldukları aşamayı geride bıraktı, şimdi garantör olmak için çaba gösteriyorlar" dedi.

'İRAN'IN SURİYE'NİN GELECEĞİNDE SÖZ SAHİBİ OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

"Hizbullah güçleri, İran ve rejim engeller çıkarıyor" diye devam eden Alluş, muhaliflerin, İran'ın Suriye'nin geleceğinde söz hakkı olmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.