Gazete Vatan Logo

Boeing, Türkiye'de teknoloji merkezi açtı!

ABD'li dev uçak üreticisi Boeing Teknoloji Günü kapsamında Türkiye'de Mühendislik ve Teknoloji Merkezi açtı.

Boeing, Türkiye'de teknoloji merkezi açtı!

Türkiye'de havacılığı zenginleştirmek ve Türkiye'nin küresel havacılık sektörüyle bağlarını güçlendirmek açısından da önemli bir rol üstlenecek olan merkezin açılış törenine katılan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Türkiye sırf alt üretici olarak kullanılan, tedarik zincirinde bir imalatçı olan, fiyat avantajı sağladıkça da imalat verebilen bir ülkenin ötesinde olmalı" dedi.

Boeing, Türkiye'deki ilk Mühendislik ve Teknoloji Merkezinin açılışı Swiss Otel'de gerçekleştirildi. Törene, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, havacılık sektöründen isimler ve çok sayıda uzman katıldı.

Boeing, 2017 yılında Türkiye'deki paydaşlarıyla birlikte Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı'nı hayata geçirdi. Milli Havacılık Planı, Boeing ve Türkiye arasındaki iş birliğini stratejik bir ortaklık boyutuna taşırken, sanayi, teknoloji, servis-bakım hizmetleri ve nitelikli insan gücü olmak üzere 4 temel iş birliği alanını kapsıyor. Bu plan kapsamında hayata geçirilen Mühendislik ve Teknoloji Merkezi ise Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Teknopark'ta faaliyet gösterecek olan Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, Boeing'in küresel mühendislik ve teknoloji ağının bir parçası olarak, tasarım mühendisliği ve Ar-Ge çalışmalarına odaklanacak. Merkez, Türkiye'nin havacılık ekosistemini zenginleştirmek ve Türkiye'nin küresel havacılık sektörüyle bağlarını güçlendirmek açısından da önemli bir rol üstlenecek.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, konuyla ilgili "Boeing’i gezerken 747’lerin yanına gittiğinizde hemen sizi götürürler ‘iniş takım kapağı Türkiye’de yapılmıştır’ derler. Güzel parça ama artık iniş takım kapağı, irtifa dümeni… Bunların çok ötesine geçmemiz lazım diye düşünüyorum, çıtayı yükseltmeliyiz. Bu ülkedeki kabiliyeti gördükçe de yükseleceğine inanıyorum. Boeing Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi bence bunun bir işareti." dedi.