Gazete Vatan Logo

Dünya bu kadını konuşuyor!

İngiltere Manchester'daki terör kaosunda ortada kalan çocuklara Paula Robinson (48) kurtarıcı oldu. 50 kadarını otelde topladı, Twitter’dan telefonunu paylaştı; kayıpları buluşturdu.

Dünya bu kadını konuşuyor!

İngiltere'nin Manchester kentindeki patlama salonun içi ve dışında büyük paniğe yol açarken, konsere anne veya babasıyla giden onlarca çocuk kayboldu.

Ancak bazı sorumlu yetişkinlerin sayesinde kaybolan çocuklar kısa sürede ailesine kavuştu.

Patlama sırasında Manchester Arena’nın yakınında tren istasyonunda bulunan Paula Robinson (48) salondan kaçışan çocuklardan 50’sini sakinleştirip çevredeki bir otele götürdü ve telefonunu sosyal medyada paylaşıp çocuğunu kaybeden ailelerin kendisini aramasını istedi.

Manchester Arena’nın yakınında oturanlar da kapılarını çocuklara açtı.

Twitter’da kısa süre sonra açılan #MissingIn-Manchester etiketi altında birçok kişi kayıp yakınlarını bulmak için mesaj bıraktı.

Kentte kalacak yer arayanlara evlerini açanlar da #RoomFor-Manchester etiketini kullandı.

Reuters haber ajansı, İngiliz polisinin yaptığı açıklamada ölenler arasında İngiltere'nin kuzeyindeki Presnton kenti yakınlarından gelen 8 yaşındaki kız çocuğunun da yer aldığını duyurdu.

İngiltere'deki terör saldırısında hayatını kaybettiği açıklanan ilk isim 16 yaşındaki Georgina Callender olmuştu. Callender, pop yıldızı Grande'nin iki sene önceki konserine de giderek, ünlü yıldızla fotoğraf çektirmişti.

Haberin Devamı

Evening Standart gazetesine konuşan Callander'in bir yakın arkadaşı, patlamada yaralanan kızın aldığı yaralar nedeniyle hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.