Gazete Vatan Logo

Dram oynamayı daha çok seviyorum

Ver Kaç filmi için kamera karşısına geçen oyuncu Aslıhan Güner işine nasıl bir disiplinle bağlı olduğunu anlatıyor ve “Şöhret değil başarının peşindeyim”diyor.

Dram oynamayı daha çok seviyorum

Tatil nasıl geçiyor neler yapıyorsunuz?

Henüz tatil moduna geçemedim aslında. Sinema filmimizi yeni bitirdik ve yeni film projeleri için görüşmelerim devam ediyor. Bir ara bulabilirsem 3-4 günlüğüne dinlenmeyi planlıyorum.

Ver Kaç filminde rol aldınız... Nasıl bir film izleyeceğiz?

Samimi sıcak bir hikaye izleyecek seyircimiz. Senaryoyu okurken çok eğlendim sette sahnelerimiz çekilirken de... Karakterlerin hepsi ayrı ayrı herkesin sevebileceği karakterler... Dostluk birlik beraberlik ve aşk var filmimizde. Seyirciyle buluşması için sabırsızlanıyorum.

Komedide oynamak size nasıl hissettiriyor?

Keyifli bir durum benim açımdan çünkü insanları bir nebze de olsa gülümsetebilmek düşüncesi çok güzel bir durum.

Daha çok hangi yapımlarda rol almak niyetindesiniz?

Kendimi en rahat ifade edebildiğim, tüm hücrelerime kadar konsantre olup yaşayarak canlandırdığım dram ağırlıklı karakterlere hayat vermeyi çok seviyorum. Beni zorlayan değiştiren çoğaltan bana bir şeyler katan karakterlerim hep dram ağırlıklı projelerde oynadığım karakterler olmuştur.

Haberin Devamı

Sizin eskiye dair özlemini çektiğiniz neler var?

Bu anlamda çok şanslı olduğumu düşünüyorum çünkü benim jenerasyonum sokakta, mahallede büyüyen son çocuklardı. Saklambaç, 9 taş, ağaçlara tırmanma, akşam ezanıyla eve çağrılma, bisikletten patenden düşüp dizlerin kanaması, oyuncak bebeklere kıyafetler dikme gibi pek çok oyunumuz vardı... Ben bunlarla büyüdüm ve iyi ki böyle oldu diyorum. Şimdi tüm bu elektronik cihazlar, televizyonlar yerini dolduramaz o günlerimin. Mahalle hikayesinin olduğu filmimizde de işte eskilere dair bu samimi sıcak ortamı izleyecek seyirci. Sıkıntısı da sevinci de dostluğu da aşkı da gerçek samimi diyecekler izlerken.

Yeni lezzetler keşfettim

Yeni projeler var mı?

Bir sinema filminde daha yer alabilirim. Sonrasında dinlenme ve sezona hazırlık planlarım var. Onun dışında at binmeyi çok özledim, en kısa zamanda tekrar at binme antrenmanlarıma başlayacağım.

Keşfettiğiniz yeni şeyler var mı?

Sağlıklı beslenmeyle ilgili mutfakta çok güzel lezzetler keşfettim. Yani bu ara yeni alışkanlıklarım mutfakta değişik az kalorili lezzetler keşfetmek diyebilirim.

Haberin Devamı

Kimseyi örnek almam bu benim yolum!

Çok paradan ve şöhretten kaçındığınızı söylüyorsunuz bunun özel bir nedeni var mı?

Bir insan hayatta ne kadar fazla şeye sahip olursa o kadar fazla şey de ona sahip olur. Sahip olduğunu sandığımız her para, mal, mülk, şöhret aslında bizim sahibimizdir. Bu yüzden az ve öz yalın sade bir hayat tercihimdir. En büyük servet sağlık gerisi benim gözümde amaç değil sadece araç.

Mesela yeşil çamda şöhretin kötü örnekleri olması bunda etkili oluyor mu?

Her insan farklıdır.. Herkesin hayatta yaşadığı yaşamak zorunda oldukları da farklıdır. Kimseyi iyi ya da kötü yaptığı şeylerden dolayı yargılamam.

Ya da örnek almam bu onun hayatı, onun yolu benimle bir ilgisi olamaz bu yüzden ben kendi yaşadıklarımı kendi tecrübelerimi ailemden aldıklarımla birleştirerek yolumu çizmeye çalışıyorum. Bugüne kadar da bundan yana bir sıkıntı yaşamadım. Aldığım kararlar hep iyi ki dedirtti bana o kararları zor da olsa kolaylıkla da olsa verdiğimde de hep iyi ki diyebildim. Bu yüzden iyi veya kötü örneklerin bir önemi yok bu benim yolum.

Haberin Devamı

Hızlı sıçramalar yapmak yerine sakince değerlendirmeler yapıyorsunuz. Bu konuda hiç bir şeyleri kaçıyorum kaygısı oluyor mu?

Hayır olmuyor. Bir şeyleri kaçırıyor muyum duygusunu hayatımda sadece ailemle geçirdiğim sürelerin az olduğu zamanlarda yaşadım. O kadar çok çalıştım ki küçüklüğümden beri hep kalbimde ailemle annemle babamla daha çok zaman geçirmeliyim duygusu kaldı. İşle ilgili her şey benim için su akar yolunu bulur durumunda. Sevdiklerim ailem öncelikli, bu yüzden olması gerektiği gibi diye düşünüyorum.

Kalıcı olmak, popülarite, şan ve şöhretten daha önemli

Popülarite hem bir birey hem de ünlü bir çift olarak sizi hiç etkisi altına aldı mı?

Bu hayata nasıl baktığınız, nasıl yaşadığınız ve ne kadar doymuş olduğunuzla alakalı bir durum. Mert’le şöhret değil işimizin peşindeyiz. Bunun bilincinde ve disiplininde olunca işin çalışma ve başarılı bir şekilde karakterinin hakkını verme kısmıyla ilgileniyorsunuz, popülarite kısmı sizi ilgilendirmiyor. Kalıcı olmak her zaman daha önemli uzun yıllar mesleğimizi icra etmek istiyorsak popülarite değil başarılı olabilmenin kurallarının peşinde olmalıyız diyoruz kendimize. Bu yüzden her yerde olmayı, magazinsel olmayı tercih etmiyoruz ve sevmiyoruz..

Haberin Devamı

Nasıl bir oyuncu olmaktan kaçınırsınız?

Hep aynı karakterleri oynayan bir oyuncu olmaktan kaçınmaya çalışıyorum.