Gazete Vatan Logo

Dram oynama zamanım gelmişti

Aybüke Pusat kariyerine Söz dizisiyle devam ediyor. Yeni dizisinde idealist bir doktora hayat veren Pusat, "Komedi oynamak zor. Aklımla ve kalbimle dram oynamaya hazırım” diyor

Dram oynama zamanım gelmişti

Söz'le ekrana geri dönüyorsun. Heyecanlı mısın?

Evet, çok heyecanlıyım. Heyecan verici bir projenin içinde olmaktan dolayı çok mutluyum. Söz’de Bahar karakteriyle izleyici karşısına geçeceğim. Bahar çok idealist biri. Kendi doğrularının peşinden giden bir doktor. Bu hali beni çok etkiledi, onun azmine hayran oldum. Çünkü hepimizin hayatta peşinden gittiği doğruları var. Hem senaryo çok etkileyiciydi hem de karakterim.

Söz’de çok hassas bir konuya değiniliyor. Bu diziden sonra bazı olaylara karşı algıda seçicilik yaşamaya başladın mı?

Bu konu için her zaman algıda seçicilik yaşıyorum. Çünkü bu konu benim için oldukça hassas. İki tane abim var. Abilerimden biri çok zor bir yerde askerlik yaptı. Annem de ben de bu konuda çok duyarlıyız. Bu diziyle elimizden geldiğince empati yaparak, sevgi dolu bir yerden bu işe yaklaşıyoruz. On iki askerden oluşan özel kuvvet timi ve onların ailelerinin de neler yaşadığını da gösteriyoruz.

Söz’de erkek oyuncu ağırlıklı bir kadro var bu seni nasıl etkiliyor?

Haberin Devamı

Dizide Meriç Aral da var. O da Fransız bir gazeteciyi canlandırıyor. Ben de doktor Bahar olarak varım. Sette iki kadın oyuncu olarak aralara güller, çiçekler koymak hoş bir durum.

Sabırlı olmayı setlerde öğrendim

Peki bu rol seni nasıl bir yere taşıyacaktır, öngörün nedir?

Ayakları yere sağlam basan bir yere taşıyacaktır. İlk kez bu kadar olgun, ağır başlı, aklı başında bir karakter oynuyorum. Bu yüzden gelen rolleri bu yönde etkiler.

Dram, komedi ikisini de yaptın. Hangisini daha çok sevdin?

Komedi oynamak çok daha zor. Ama şimdi drama zamanım. Buna hazırım. Bu anlamda doğru bir yerde duruyorum. Tam zamanında bu işe dahil oldum.

Oyunculukta yol kat ettikçe neleri aştın?

Kameraya alıştım. İlk başlarda çok heyecanlıydım. Kamera karşısına geçerken artık rutin bir duygu yakaladım. İçeriden çok heyecanlı dışarıdan çok sakin olabilme alışkınlığı edindim. Setlerde elimde geçen en büyük şey de sabır. Sabırlı olmayı sette öğrendim.

Aşkla hayatımdaki boşluk doldu

Aşka gelecek olursak...

Aşk dünyanın en güzel ve en heyecan verici duygusu. Bana aşk doldurulmuş boşluk hissettiriyor. Eğer şu an yaşadığım his aşksa boşluğum dolmuş gibiyim. Bu boşluğun dolması hepimiz için bir ihtiyaç ve hayatımdaki bu boşluk dolu olduğu için çok mutluyum.

Haberin Devamı

Bu duygu seni nasıl etkiliyor?

Daha heyecanlı ve enerjik yapıyor. Mesela gün içinde neler olduğunu bir an önce eve gidip anlatmak istiyorum. İlişkilerde iletişim her şeyden daha önemli. Karşılıklı birbirine duygularını, hislerini, yaşananları anlatmak ve bu iletişimin devamlı olması benim için çok önemli. Sanki hayatta yaptığım her şeyi ona anlatmak için yapıyormuş gibiyim.

Önceliğin neler?

Beni ne mutlu ediyorsa onu birinci sıraya koyarım. Eğer aşk beni mutlu ediyorsa aşk, iş mutlu ediyorsa iş önceliğim.