Parıldayan bir cilt için pratik tüyolar

Evde hazırlayacağınız doğal maskeler sağlıklı bir ciltinizin olmasına yardımcı olacaktır.

Cilt güzelliğinizde ruhsal durumunuzun, stresinizin, huzurunuzun, hoşgörünüzün etkisi tartışma götürmez bir gerçektir. Kendinizi iyi, huzurlu hissettiğiniz de cildiniz de ışıldar. Estetik tedavilerde hedefiniz bu olmalı; olduğunuzdan farklı bir insan değil, olduğunuzun en iyisi olmak!

Uyumanızı sağlayan hormon olan melatonin gece 23:00 - 03:00 arasında yoğun bir şekilde salgılanır. Melatonin, büyüme hormonu (HGH) salgılanımı da uyarır ve böylece cildiniz de tüm vücudunuz gibi uykuda onarılır. HGH çocukları büyütürken yetişkinlerde de onarım için çok gereklidir. O halde gece saat 23:00- 03:00 arasını uykuda geçirin. Öğleden sonra yenen şekerli gıdaların ve glisemik indeksi yükselten yiyeceklerin de HGH salgılanımını azalttığını -bir anlamda gece yenen çikolatanın sizi yaşlandırdığını söyleyebiliriz- göz önünde bulundurun. Yatmadan önce içeceğiniz bir bardak su cildin neminin korunmasına birçok kremden daha faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

Doğal maskeler

Cildinizi gözünüzde üç boyutlu canlandırmak için, kollajen liflerini bir kazağın yünü olarak düşünebilirsiniz. Zaman içinde örülmüş yapı içerisinde esnemeler, çatlaklar, incelmeler olur. İşte kırışıklara, deformasyonla ra sebep olan yapı böyleve oluşur. E vitamini de cildin elastikiyetini korur. Badem, ayçiçeği tohumu, fındık, kabak çiçeği, yumurta sarısı gibi besinler bu vitaminden zengindir.

Kırışık karşıtı maske
- 2 çorba kaşığı nohut unu
- 2 tatlı kaşığı badem yağı
- 1/2 limonun suyu
Malzemeleri karıştırın, krem kıvamını alana kadar su ekleyin. Karışımı cildinize parmaklarınızla sürün ve 20 dakika bekleyin. Cildinizi hafifçe ıslattıktan sonra nazik ovma hareketleriyle maskeyi çıkartın. Nazikçe cildinizi kurulayın. Bu maske E ve C vitaminleri içeriyor.
Nemlendirici maske
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- Yeterince badem unu
Malzemeleri kalınca bir hamur hamur tabakası kıvamını alana kadar karıştırın. Karışımı cildinize sürün ve 20 dakika bekleyin. Nazikçe soğuk suyla yıkayarak çıkartın, nazikçe kurulayın.
Cildi geren maske
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı limon suyu
Malzemeleri karıştıp cildinize uygulayın. 15 dakika bekletin. Yüzünüzü soğuk suyla temizleyin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR