Olmazsa olmaz: Ara öğünler

Ara öğünler kilo kontrolünde çok önemli. Ara öğünü atlarsanız yemekte çok acıkmış olacağınız için fazla yiyecek ve kalori alacaksınız. İşte masum, pratik ve düşük kalorili atıştırmalıklar...

Olmazsa olmaz: Ara öğünler

Kuşkonmaz, kereviz, havuç: 106 kalori

-10 adet kuşkonmaz dalı

-2 adet kereviz saplarıyla beraber

-2 adet havuç

Hazırlanışı: Tüm sebzeleri katı meyve sıkacağından geçirip bekletmeden için.

Kuşkonmaz çok düşük kalorilidir ve tıpkı havuç gibi yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca idrar söktürücü de olduğundan vücuttan ödem atımını hızlandırır. Kereviz de bol su içerir. Bol su içeren sebzeler cildimizde hücreler arası sıvıya normal sudan daha fazla nüfuz edebildiğinden cilt güzelliğinde de etkilidir. Havuçtaki beta-karoten kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Ancak havuç piştiğinde glisemik indeksi yükselir,bu sebeple şeker hastaları pişmiş havuç tüketiminde dikkatli olmalı.

Su teresi, yoğurt: 125 kalori

-100 gr su teresi

-200ml yağsız yoğurt

-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı: Su teresi ve yoğurdu blenderdan geçirip içne kırmızı biber ekleyip tüketin. Diyet sırasında demir eksikliği yaşarsanız bitkinlik ve tatlı, yüksek kalorili besinleri tüketme isteği de birlikte gelir. Su teresindeki yoğun demir bu ihtiyacın karşılanmasına yardımcı olur. Yoğurt ise glisemik indeksi düşük olduğu için daha uzun zamanda sindirilir ve daha uzun süre tok tutar. Kırmızı pul biber de metabolizmanızı hızlandırır.

Haberin Devamı

Salatalık - havuç kokteyli: 14-16 kalori

-Orta boy bir salatalık 14

-Orta boy bir havuç ise 16 kalori

Hazırlanışı: Salatalık ve havucu kabuklarını soyduktan sonra uzun dilimleyerek uzun bardaklara alın, limon suyu ekleyip kendinize şık bir servis yapın. Her iki sebze de organik değilse kabuklarındaki tarım ilaçlarından ötürü soyulmalı. Salatalık, su açısından zengin olduğu için cildinize fazladan güzellik kazandıracaktır. Ayrıca lif,potasyum ve A vitamini bakımından da zengindir.

Havuç ise lif, beta-karoten, A, C,K vitaminleri, potasyum, çinko, bakır bakımından zengin. Ancak çiğ tüketilmesi pişirilmesine göre çok daha sağlıklı.

Haberin Devamı

Meyveli yoğurtlu puding: 250 kalori

-Çeyrek muz

-3 adet çilek

-1/2 tatlı kaşığı bal

-2 çorba kaşığı yulaf ezmesi

-100 gr yağsız süzme yoğurt

-1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı: Muzu ve çilekleri bir çatal yardımyla ezip yoğurda karıştırın. Ardından sırasıyla balı ve yulaf ezmesini de yoğurda ekleyip karıştırın. Üzerine tarçın gezdirip servis edin.

Çiçek yumurta: 87 kalori

-1 adet dolmalık biber

-1 adet yumurta

Hazırlanışı : Dolmalık biberin baş ve sap kısmını kesip ortadaki silindirik kısmını alın ve yağsız tavaya yerleştirin. Üzerine yumurtayı kırın ve pişirin. Etrafı biber olan,çiçek biçiminde yumurtanız hazır ! Üstelik yumurta tok tutucu, E vitamininden zengin kaliteli bir proteindir. Biz organik yumurta kullanmanızı tavsiye ederiz.

Chia tohumlu şekersiz puding: 200 kalori

-1 su bardağı yarım yağlı süt

-1 adet hurma

-1 çorba kaşığı chia tohumu

-1 tatlı kaşığı bal

-1 avuç taze veya dondurulmuş vişne

Hazırlanışı : Hurma, bal ve vişneyi süte blender yardımıyla karıştırın. Üzerine chia tohumunu ekleyip iyice karıştırın.Cam ya da porselen bir bardağa alıp buzdolabında 6-8 saat bekletin.

Haberin Devamı

Chia bitkisi Amerikan yerlileri tarafından tüketilen su,süt gibi sıvılarda jelimsi kıvama gelen bir besin. Tok tutucu özelliği bizim kurubaklagillerimiz gibi. Kalsiyum, lif, antioksidan ve yüksek omega 3 özelliği ile tercih edilebilir ancak günde 2 kaşıktan fazla tüketilmesi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Sakız kabağı, brüksel lahanası, spirulina tozu: 100 kalori

-1 adet sakız kabağı

-10 adet brüksel lahanası

-1 çorba kaşığı spirunila tozu

Hazırlanışı : Kabak, brüksel lahanasının suyunu sıkın ve spirunila tozunu karıştıp için.

Kabak kan şekerinin düzenlenler. Brüksel lahanası C vitamini ve folik asit içerir. Spirunila tozu yumurtadan 4 kat fazla protein, ıspanaktan 30 kat fazla demir içerir.

Maydanoz - dereotu: 56-17 kalori

Maydanoz ve dereotu özellikle akşamları dinlenirken atıştımak ve oyalanmak için ideal.

1 demet maydanoz 56 kalori, 1 demet dereotu 17 kalori !

Maydanoz lif, C vitamini, A vitamini, folik asit, kalsiyum ve demir açısından zengin.

Haberin Devamı

Dereotu ise bunlardan farklı olarak mangan da içeriyor.

Ceviz hurma ve kakaolu brownie: 60 kalori

-1 adet hurma

-1 adet ceviz

-1 çay kaşığı kakao

Hazırlanışı: Hurmanın çekirdeğini çıkardıktan sonra çatalla iyice ezin. Cevizi iyice ufalayıp hurmanın üzerine yerleştirin ve üzerine kakaoyu gezdirin.Canınız çok tatlı istediğinde tek bir parçası size yetecektir .

DİĞER YENİ YAZILAR