Estetik gülümseme cazibenizi artırır

Düzgün, parlak, çekici bir gülümseme cazibeli bir görünüm verirken koyu renkli, çarpık dişler rahatsız edicidir ve öz güveninizi olumsuz etkiler.

Günümüzde yüz estetiğinden söz ederken ağız ve diş estetiğinden söz etmemek mümkün değil. Düzgün, parlak, çekici bir gülümseme sağlıklı, daha genç, cazibeli ve hijyene dikkat eden bir görünüm verirken koyu renkli, çarpık, uyumsuz, aralıklı, kısa diş etlerinin çok fazla göründüğü durumlar da rahatsız edicidir ve öz güveninizi olumsuz etkiler. Araştırmalar güzel bir gülüşün kariyer estetiğinde bile rolü olduğunu gösteriyor. Güzel bir gülüşün genel yüz estetiğiniz, mutluluğunuz ve imajınız üzerindeki etkisi çok açık!

Yüzdeki altın oranı yakalayın

İnsan gözü bazı nesneleri daha güzel, bazılarını daha kusurlu algılar. Bunun nedeni büyük sanatçıların yüzyıllardır kullandığı, güzellik algısını oluşturan altın orandır. Estetik görünüm aslında matematiksel bir yasanın uygulamasıyla ortaya çıkar. Yüz estetiğinin önemli bir bölümünü özellikle üst ön dişlerin altın orana uyumu belirler.Gülüş dizaynı yaparken dişlerin kesici kenar - dudak konturu uyumu, orta hat, en - boy arasındaki uyum, diş etinin görünme durumu, gingival embrasürler, Zenith noktaları, kesici kenar açısı ve uyumu gibi birçok nokta gözden geçirilir.

Haberin Devamı

Estetik tedavilerdeki temel yaklaşım kişinin yaşına, cinsiyetine ve yüz şekline en uygun gülüş dizaynını yapmak ve uygulamaktır. Bilimin hızla gelişmesi diş hekimliğine hemen yansıyor ve daha önce hayal bile edemediğimiz tedavilere olanak sunuyor.

Gülümsemeniz estetik mi?

Siz de dişlerinize basit bir estetik analiz yapabilirsiniz...

- Gülümseyişinizden memnun musunuz?

- Gülümserken ya da fotoğraf çektirirken ağzınızı kapatma ihtiyacı duyar mısınız?

- Dişlerinizi değiştirdiğinizde daha hoş görüneceğinizi söyleyen yakınlarınız, arkadaşlarınız var mı?

- Gazete ve dergilerdeki modellerin gülümsemelerine özeniyor musunuz?

- Dişlerinizin daha beyaz olmasını ister miydiniz?

- Dişlerinizin daha düzgün olmasını ister miydiniz?

- Dişlerinizin arasında aralık var mı?

Haberin Devamı

- Diş etleriniz sağlıklı görünüyor mu?

- Nefesiniz ferah mı?

- Ağzınızda çürük, eksik dişiniz, eski dolgu, kuron, köprü protezleriniz var mı?

Bu sorular ve cevaplar şüphesiz diş hekimi tarafından değerlendirilir.

Diş beyazlatma (bleaching)

Günümüzde canlı dişlerde yapılan beyazlatma (bleaching) işlemi oldukça yüz güldürücü sonuçlar veren, kolay uygulanan, etkinliği uzun süreli çok popüler bir tedavi. Beyazlatma tedavisiyle daha parlak, daha beyaz, daha hijyen, daha genç ve dolayısıyla çekici bir gülüşe ulaşmak mümkün. Ancak her tedavide olduğu gibi doğru vaka seçimi bleaching tedavisi için de geçerli. Ayrıca artık oldukça etkin ve güvenilir malzemeler kullanabiliyoruz. Yapısal olarak koyu renkli dişlerde diştaşı temizliği yeterli olmuyor. Çay, kahve, sigara, sigara, şarap, puro ve bazı gıdaların renklendirmesi sonucu oluşan, dişin en üst mine tabakasına yerleşen renklenmeler polishing (cila) uygulamasıyla giderilirken bazı hastalıklar ve ilaç kullanımı ya da yaşın ilerlemesiyle birlikte gelişen dentin tabakasını da etkileyen renklenmelerde bleaching tedavisi yapmak gereklidir. Ön bölge dişlerinde renkleşme söz konusu olduğunda ve dişlerde şekil, form ve fonksiyon bozukluğu bulunmadığında öncelik daima beyazlatma tedavilerinde olmalıdır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR