Akupunktur zayıflatır mı?

Akupunktur ne zayıflatır ne de sigarayı bıraktırır ama biyolojik ritminizi belirleyip enerjinizi dengeler

Akupunktur tedavisi Çin’de 5 bin yıldan uzun süredir kullanılıyor. Son yüzyılda Batı‘da akupunkturu keşfetti ve artık Dünya Sağlık Örgütü‘nün (WHO) belirttiği genel sağlık sistemini ilgilendiren bir çok hastalıkta, dünyanın her yerinde akupunktur eğitimini almış tıp doktorları tarafından kullanılıyor.

Ülkemizde daha çok zayıflama ve sigara bırakma tedavilerindeki başarılarıyla bilinen akupunktur aslında ne zayıflatır ne de sigarayı bıraktır!

Enerjiyi dengeliyor

Akupunkturun temelinde bedenin enerji dengelenmesi yatar. Akupunkturla bedenin enerjisi dengelendinde zaten ne fazla yemeye ihtiyaç olur ne fazla enerjiyi yağ olarak depolamaya ne de sigaraya ihtiyaç kalır. Akupunktur işte bu özelliğiyle kilo verme tedavilerinde oldukça başarılıdır.

Doğu tıbbına göre sadece bir tane hastalık vardır o da vücudun enerji dengesinin bozulmasıdır, bu dengesizlik tedavi edildiğinde her şey düzelmeye başlar. Doğu tıbbına göre evrendeki bütün canlılar kendi kendilerini iyileştirme yeteneğine sahiptir, işte akupunktur da vücudun kendi içindeki doktoru uyandırır.

Haberin Devamı

Batı tıbbı eğitimi almış doktorlar olarak belirtmeliyiz ki sadece akupunktur ya da sadece geleneksel şifa yöntemleri bir hastalığı tamamen çözemez. Biz batı tıbbının deneysel bilgeliği ve doğu tıbbının kadim bilgileğini birleştirerek, bu iki ışıklı yolu harmanlayarak hastalık ve sağlık konularına bakılmasını daha değerli buluyoruz.

Biyolojik ritmi belirliyor

Akupunktur felsefesine göre nasıl kan dolaşım sistemimiz, lenfatik sistemimiz, sinir sistemimiz varsa tıpkı bu sistemler gibi vücudumuzda dolaşan bir enerji sistemi vardır. Vücutta dolaşan bu enerjiye çipranha yani bir anlamda yaşam enerjisi adı verilir. Bu yaşam enerjisi 12 çift meridyen adı verilen kanallardan akarak vücudumuzu dolaşır. 24 saatte tam bir döngüyü tamamlar. Enerji akışı iki saatte bir, bir meridyenden diğerine sırasıyla geçer. Dolayısıyla her meridyenin gün içinde güçlü olduğu aktif iki saati vardır. Bu aynı zamanda vücudun biyolojik ritmini de belirler. Klasik Çin akupunkturuna göre vücudumuzdaki 12 enerji kanalı üzerinde 361 tane nokta vardır. Çok fazla kullanılmayan noktalarla birlikte bu sayı bini buluyor. Hastanın tedavi durumuna göre meridyenlerin üzerinde bulunan uygun noktaların seçilmesi ve acıtmayan çok ince iğnelerle uyarılmasıyla tedavi gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Bedeninizi iyice dinleyin

Vücudumuzdaki yaşam enerjisinin dolaştığı kanallar olan meridyenler vücudun sağ tarafında 12 adet, sol tarafında 12 adet olmak üzere 12 çift ve vücudun tüm orta hattı boyunca biri önde biri arkada olmak üzere toplam olarak 26 tanedir. Doğu tıbbına göre bir ilaç içerken, iyileşmesi hedeflenen organın aktif saatinde içerseniz ilaç vücutta daha etkin olacaktır. Etrafımıza baktığımız zaman insanların en güçlü oldukları 15-20 yıllarını sağlıklarını hiçe sayarak kariyer yapmak ve para kazanmak uğruna hırsla, orantısızca çalıştıklarını, kaygılı, stresli bir yaşam sürdüklerini gözlemliyoruz. Sonrasında ise hiçe saydıkları sağlıklarını geri kazanabilmek için elde ettikleri her şeyi vermeye hazır olduklarını görüyoruz. Sağlıklarını korumak için günde beş dakika bile ayırmıyorlar. Sağlıkla ilgili olumsuz bir durumla karşılaştıklarında ise avuç avuç haplar içmeyi tercih ediyorlar. Oysa ki birazcık bedenlerini dinlemeye vakit ayırsalar, vücutları gereken her şeyi söyleyecek; dinlen, uyu, yürü, az ye gibi... Eğer daha dikkatli bir hayat planlaması yaparsanız çok daha keyifli, sağlıklı ve varlıklı bir hayatın tadını çıkarabilirsiniz...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR