Enerjik hissedin metabolizmanızı hızlandırın

Soğukların hissedilmeye başladığı şu günlerde enerjinizi yükseltmek için metabolizmanızı hızlandırın.

İdeal kilonuza düşmek, bedeninizde birikmiş olan lüzumsuz yağların beslenmesi durumunu ortadan kaldır. Böylece vücudunuz gereğinden fazla bölgeyi beslemek zorunda kalmayacağı için daha enerjik hissedersiniz.

-Yeterli ve dinlendirici bir uyku enerjinizin anahtarı gibidir. Bu nedenle gece 23:00-03:00 saatleri arasını tam karanlıkta ve uykuda geçirmelisiniz.

-Gün içinde mümkünse öğleden sonra 30 dakikalık küçük bir şekerleme yapın. Ancak bu süreyi aşmak kendinizi daha kötü hissetmenize neden olabilir.

-Her gün 2.5-3 litre su içmek enerjinizi de dayanıklılığınızı da artırır.

-Akciğerlerinizi dolduracak şekilde doğru diyafram nefesi almak daha etkili bir oksijen girişi sağlayacağı için kendinizi daha enerjik hissettirir. Aklınıza geldikçe 3-4 kez art arda derin nefesler alın.

-Dik durduğunuzda daha rahat nefes alırsınız. Bu da daha çok oksijen ve daha çok enerji demektir.

-Her gün gün ışığını görmek için dışarı çıkın. Gün ışığı serotonin salgılanımını artıracaktır. Evinizi, çalışma ortamınızı gün ışığından mahrum bırakmayın. Sabahları enerjik uyanabilmek için gün ışığına ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Haberin Devamı

-Günde 10 bin adım atmaya çalışın. Böylece kan dolaşımınız hızlanır, dokularınız daha iyi beslenir.

Günümüzde demir eksikliği en yaygın mineral yetersizliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu içecek hem demir hem de zengin folik asit içeriği ile vücudun enerji üretiminin en önemli parçalarından olan alyuvarların üretimine yardımcı oluyor.

Portakal: Portakal iyi bildiğimiz gibi C vitamini küpüdür, iyi bir antioksidandır ve vücudun demir tutma kapasitesini de artırmaya yardımcı olur.

Kivi: Portakalın neredeyse iki katı kadar C vitamini içerir. Enerji üretimi için çok gerekli olan bakır magnezyum ve E vitamini yönünden zengindir.

Ispanak: Demir yönünden zengin olan ıspanak enerji üretimine yardımcı olan folik asit,B1,B6 ,C ve E vitamini içerir.

Bunlara dikkat edin

-İnce kabuklu portakallar kalın kabuklu portakallara göre daha suludur.

-Ispanak seçerken yaprakları koyu yeşil ve diri olmasına dikkat edin. Ayrıca yapraklar sararmamış olmalıdır.

Haberin Devamı

-Portakalı sıkmadan önce sıcak suda bekletirseniz daha fazla portakal suyu elde edersiniz.

ÂKivi seçerken iki parmağınız arasında hafifçe sıkın ve çok fazla büzülmeyenleri seçin. Yumuşak, pörsümüş, üzerinde nemli noktalar bulunan kivileri tercih etmeyin.

Enerjinizi yükseltecek içecek tarifi

Portakal, kivi, ıspanak

-200 gr ıspanak

-2 adet portakal

-2 adet kivi

Yapılışı:

Soyulmuş ve doğranmış portakal kivi karışımını ıspanak yapraklarına sararak meyve sıkacağından veya blenderdan geçirip suyunu çıkarın ve bekletmeden için.

DİĞER YENİ YAZILAR