Yaza hazırlık diyeti

Haberin Devamı

Yıllardır kilo, beslenme ve sağlık ilişkisi üzerinde çalışıyorum, dünyadaki konferansları izliyorum, öğrendiklerimi sizlere taşıyorum. Aslında baştan beri bildiğim, sonunda dönüp dolaşıp geldiğim nokta şu: ‘Sadece diyete bel bağlayarak kilo veremez veya koruyamazsınız!’

Diyetle kilo vermek size başta bir motivasyon sağlıyor. Ama sonrasında kendinize uyan sağlıklı kalorisi azaltılmış bir beslenme biçimini tüm hayatınız boyunca uygulamadıkça, bunu düzenli hareketle desteklemedikçe yine kilo almanız kaçınılmaz. ‘Çok fazla efor’ dediğinizi duyar gibiyim! Evet, katılıyorum, aynen öyle! Ama bunları yapmam diyorsanız, o zaman gittikçe daha çok şişmanlayıp, kendinizi çekici bulmayabilir, bunun öcünü etrafınızdan alabilirsiniz. Sağlığınız bozulabilir. İnsan ince oldukça kendini daha genç, sağlıklı ve mutlu hissediyor bu kesin! Şişmanlık özellikle biz kadınları duygusal anlamda çok kötü ekliyor.

Size verdiğim 7 günlük programı sadece bir motivasyon olarak değerlendirin lütfen. Programı kendimde de uyguluyorum, çok iyi sonuç veriyor. Kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırladım. Sadece bir hafta genel-geçer alışkanlıklarınızın dışına çıkıp akşam yemeğini öne çekmeniz üzerine kurulu. Çünkü hava karardıktan sonra metabolizma hızımız düşüyor. Bu saatlerde yediğiniz her şey daha çok kilo yapıyor. Kahvaltı ve öğlen yemeği güçlü. Akşamı saat 17-18.00 arasına çekiyoruz. Sonra da bir tür oruca gidiyoruz.
Daracık jeanlerle dolaşıp, kendinizi genç kız gibi hissetmek için 1 hafta sabır! Değmez mi?.. Haydi gelin hep birlikte mayo-bikini mevsimi başlamadan hafifleyelim!
Bu hafifleme işinde en önemli olan kafanızı değiştirmek aslında...
Shakespeare’in dediği gibi: ‘Zihin hazırsa, her şey hazırdır!’


SAĞLIK DEPOSU DOMATES

Sağlık deposu
n Besleyici ve enerji verici
n Vücudu temizleyici özelliği var.
n Bol C vitamini bulunuyor; bu yüzden cilde ve diş etlerine çok iyi geliyor. Çok güçlü bir antioksidan olan likopen içeriyor; yaşlanmaya ve kansere karşı savaşta etkili. Prostatı koruyor. 100 gramı 17 kalori.

ENGİNARLA HAFİFLEYELİM

Enginar mevsimi başladı. Bu tonik etkili sebzeyle kilo vermek mümkün. Türk usulü bol yağlı, patatesli, bezelyeli pişireceğinize alternatif bir pişirme yöntemi önereceğim. Buharda, çok yumuşamasına izin vermeden ‘al dente’ yani dişe gelir tarzda pişirin. Tabağa alın. Üzerine limon suyu gezdirin. Yağa gerek yok. Salatayla yiyorsanız yağ koyarsınız. Aşağıdaki program çok rahat uygulanıyor. İşte zorlanmadan kilo verebileceğiniz bir yöntem. Çoğumuz 1-2 kilo verdiğimizi görünce motive oluyoruz. Size bu motivasyonu çok kısa sürede sağlayacaktır.

FAYDALARI

- Enerji verici ve uyarıcıdır, vücutta tonik etkisi yaratır.
- Karaciğerin düz gün çalışmasına yardımcı olur, yağ sindirimine yardımcı olan safra suyu yapımını artırır.
- Salgı bezlerinin çalışmasına yardımcıdır. Hormonlarımızı düzenler.
- Kanı temizleyici özelliği de var.
- 100 gramı 47 kalori.
- 1 enginarın kalorisi büyüklüğüne göre 37-40 kalori arasında değişiyor

SEMİZOTU:

100 GRAMINDA 16 KALORİ VAR

Anavatanı Eski Dünya; Hindistan, Kuzey Afrika, Ortadoğu.
- Omega 3 açısından en zengin bitki. 100 gramında 16 kalori bulunuyor.
- Balık, keten tohumu ve deniz yosununda var.
- Koyu yeşil yapraklı sebzeler içinde A vitamini değeri en yüksek olanlardan.
- A vitamini sayesinde gözlerimiz daha iyi görüyor, cildimiz güzelleşiyor, mukozalarımız (ağız içi, burun içi, bağırsak içi dokular gibi) sağlamlaşıyor.
- Böbrek taşı olanlar uzak dursun. İçinde ıspanak gibi oksalik asit var. 100 gramında 1.31 gr oksalik asit bulunuyor.
- Bol semizotu tüketen bol su da içmeli.
- Geleneksel Çin tıbbında arı, böcek ve yılan sokmaklarında, hemoroid ve ishalde kullanılıyor.
- Köklerinde çok güçlü bir antioksidan olan kırmızımsı betacyanin görülebiliyor.
- C, B vitaminleri Mg, kalsiyum, demir ve potasyum içeriyor.

ÇİLEK YAŞLANMAKTAN KORUR

Anavatanı Kuzey Amerika ve Şili.
Avrupa’da ilk kez 1750’lerde Fransa’da ekilmiş.
Türkiye en çok çilek üreten ülkeler arasında ABD’den sonra ikinci sırada.
Kanser ve yaşlanmaya karşı koruyan
C vitaminini bol bol içeriyor.
100 gramında 32 kalori var.


Aynada çıplak olarak kendinize bakın

Şişmanladığım zamanlarda hep kendimi bu şekilde inceler ve sorarım: ’Ben erkek olsam bu vücudu beğenir miyim?’ Erkekler de aynı şekilde kendilerine sormalılar. ‘Ben kadın olsam bu vücudu çekici bulur muyum?’ Sevgi kiloya-miloya bakmadan birini bağrımıza basmamıza yol açıyor, o ayrı bir şey, yanlış anlaşılmasın. Ama bu soru çok işe yarıyor. Şişman bir kadını veya erkeği cinsel açıdan çoğu kişi cazip bulmuyor. O zaman şişmanladığınız zaman aynada kendinizi çıplak görüntünüzü beğeneceğiniz hale getirmek.

DİĞER YENİ YAZILAR