O ne endam, o ne kaş, o ne göz İşte karşınızda Nebahat Çehre!

65 yaşında... “Bir insan 65 yaşında da bu genç kız duruşuna, cazibesine sahip olabilir mi” diye düşünüyorum. Olabiliyormuş! İşte Nebahat Çehre!

Haberin Devamı

Nebahat Çehre ne zaman görsem utanmadan hayranlıkla gözlerimi dikip seyrettiğim bir kadın. Geçen pazar brunch için Demet Sabancı’nın evinde, tarihi Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nda toplandık. Hemen yanımda oturuyordu. Son derece spor, şık, albenili, edalı... “Kadın gibi kadın” derler ya, öyle işte! Yaşını söylemekten de korkmuyor: 65 yaşında... “Bir insan 65 yaşında da bu genç kız duruşuna, cazibesine sahip olabilir mi” diye düşünüyorum. Olabiliyormuş! İşte Nebahat Çehre!

* Bu güzellik genetik mi?

Yoğun sporlar, diyetler falan yok! Pek emeğim yok. Öyle görüyorsanız genetik sanırım.

* Sizi 4 ay önce görmüştüm ilk kez. Kilo vermişsiniz o zamandan beri, belli... Kilonuz ve boyunuz nedir?

1.64 boyundayım, şu anda 55 kiloyum. 56-57 arası daha iyi olduğumu düşünüyorum. Şu ara kilo alamıyorum. Diyet yapmıyorum, ama burada durdum.

Buzdolabımda mutlaka meyve ve salata vardır

* Özel bir program uyguluyor musunuz? Ne yer, ne içersiniz?

Eskiden 2 gün yesem, 5 gün dikkat ederdim. Artık öyle yapamıyorum. Ama kilo da alamıyorum! Kahvaltı: Peynir, zeytin,domates, yeşil biber, gün aşırı yumurta. 1, en fazla 1,5 dilim de çok tahıllı ekmek yerim. Öğlen hafif yiyorum dışarı çıksam da. Salata türü... Akşamüstü çayla mutlaka bir şeyler yiyorum. Diyet bisküvilerle birlikte eski kaşar çok seviyorum, bazen keçi peyniri... Akşam yemeğinde ise bir gün et, 2 gün balık-salata ve bol sebze yiyorum. Yazın çok sıcakta tavuk yemiyorum. Çok bol meyve yiyorum, meyveden kısmam. Her meyveyi yerim, ayırmam.

* Buzdolabınızda olmazsa olmaz ne vardır?

Meyve ve salata!

Kremlere inanmıyorum ama bende de maalesef selülit var

* Peki “kesinlikle mutfağıma sokmam” dediğiniz yiyecek?

Böyle bir şey yok, her şeyi yiyorum.

* Estetik var mı yüzünüzde?

Var, 1 kez yaptırdım. Ama tutmuyor. Cildim çok uygun değilmiş.

* Krem, yardımcı destekler?

35 senedir Shiseido ürünlerini kullanıyorum. Nemlendirici, tonik, göz altı, gece kremi, tam takım yani... Selülit kremine inanmıyorum ama bende de selülit var maalesef!

Sabahları 15 dakika gerinme hareketleri yapıyorum

* Ya spor? Sportif duruyorsunuz! Sanki düzenli yapıyormuş gibisiniz.

Yok! Spor yapamıyorum, vaktim yok. Sabahları 15 dakika gerinme hareketleri yapıyorum, işte o kadar!

* Size hayran pek çok kadın var. Sizin gibi giyinmek için can atanlar da...
Aşk-ı Memnu’da sizin giydiklerinizin aynısını satın almaya çalışanları duydum. Stil içten gelen bir şey mi, yoksa edinilebilir mi?

Sanıyorum içten geliyor. Ben çocukluğumdan beri böyleyim çünkü. Annem de öyleydi. Kendini tanımak lazım. O zaman moda çok ilgilendirmiyor sizi. Modayı izlerim kendimce ama modanın yakışmayanını giyemem.

Bir kadındaki en önemli özellik bence zarafet

* Kaç bedensiniz?

38

* Bravo doğrusu, ilerleyen yaşlarda 38 bedende kalmayı çok az kadın becerebiliyor! Giysilerinizi nereden alırsınız? Örneğin pazardan da giyinir misiniz?

Tabii ki. Pazarda da hoş şeyler oluyor. Geçen hafta çıktım, bakamadım. İnsanlar sağolsunlar resim çektiriyorlar. Pazarı gezmeye fırsat olmadı! Biliyor musunuz, ben aldığım şeyin markasını bilmem. “Bakın sırtıma” derim. Sakladığım sanıyorlar bazen. 25 yıllık giysilerim vardır, hâlâ sorarlar.

* Saçınızı mahalle kuaförüne boyattığınız söylediniz...

Tabii. Çok iyi bir kuaförüm de var. Günlük gittiğim bir mahalle kuaförüm de...

* Sizce bir kadında en önemli özellik nedir?

Zarafet.

* Kadınlar güzel kadınları içten içe kıskanır. Hayranlarınız sizi çok güzel buluyor ve kıskanmıyorlar. Nedir bunun sırrı?

Belki ben onlara çok güzel bakıyorum, ondan...

Demet Sabancı’nın brunch konukları: Dr. Yasemin Bradley, Nebahat Çehre, Emine Sabancı Kamışlıgil,

gazeteci Songül Hatısaru, Dilek Türker, Belma Akyüz, Revna Demirören, Bilfen Okulları sahibi Zeynep Öztürk. Demet Sabancı konuklarına light bir mönü hazırlamıştı.

Genç bir modelin kıvrımlarını kucaklayışının öyküsü: AÇ!

Haftanın sözünü Crystall Renn’den esinlenerek seçtim. Hepimizin ince, daha da ince olmak içi uğraştığı şu yaz günlerinde,
42 bedenlik muhteşem gövdesinden seks kıvılcımları çıkıyor Crystal’in... Çok ince olmak her kadına yakışmıyor, bunu yazılarımda da vurguluyorum hep. Herkese yakışan bir başka kilo, tip var. 14 yaşındayken Missisipi’de bir ajans yetkilisi tarafından keşfedilmiş. Ve hemen uyarılmış: Eğer model olmak istiyorsan hemen kilo vereceksin, 1/3 oranında küçüleceksin!
Bu aşırı kilo kaybıyla sağlığı bozulmuş. Sonra tekrar 32 kilo almış ve başka bir yolu denemiş. Bu kez büyük beden mankeni olarak piyasaya sunulmuş. Sonuç: Ortada! Harper’s Bazaar dergisinin kapağında yer almayı başaran ilk kilolu manken. Vogue defalarca kullandı. Chanel, Gaultier gibi ünlü modacılar onu seçiyorlar artık... Kazancı hızla yükseliyor. Bir de kitap yazmış. Adı: Aç! Ama şu anda pek aç olmadığı kesin!

DİĞER YENİ YAZILAR