Jennifer Aniston’ın özel eğitmeninden öneriler

Jennifer’ın spor eğitmeninin öğütleri ilginizi çeker diye düşündüm...

Haberin Devamı

15 yıldır özel eğitmen olarak çalışan Kathy Kaehler’in 3 çocuğu var.
En iyi egzersiz planı
Haftada 3-4 kez kardiyo, 2-3 kez de ağırlık çalışması yapın.
En iyi kalori nasıl yakılır?
10 dakika yürüyün. Ardından 30 kez ip atlayın. Bunu 3 kez tekrarlayın. Yürüyüş yağ yakar, bacaklarınızın, kalçanızın kaslı olmasını sağlar. İp atlamaksa kalp hızınızı artırır.
Metabolizmayı hızlandırmak için en iyi yöntem?
Ağırlık kaldırın. Kas dokunuz artar, bu da yağı daha iyi yakmanıza yol açar.
Düz bir karna sahip olmanın en iyi yolu
Düzenli pedal çevirmek.


Yağ beyninizi yeniliyor
Kilo vermek isyetenler yağa öcü gibi bakar. Zeytinyağı bile baş düşmanlardan biridir. Tereyağı mı? “Asla! Evimize hiç girmez” derler gururla. Taa ki benimle konuşuncaya kadar. ‘Yağsız yağ yakamazsınız, düşünemezsiniz’ der ve nedenlerini açıklarım. Yağın zihin sağlığındaki önemi çok büyük.
Çünkü yağ beynin gri maddesinin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor. Bunun üçte biri ise bir Omega 3 yağ asidi olan DHA. DHA beynin yapı taşı. Beynin normal gelişimi ve zihinsel sağlık için gerekli. Araştırmacılar DHA’nın bunama, bellek kaybı, Alzheimer gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olabileceğini belirtiyor. Tufts Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada düşük DHA seviyelerinin bu tip hastalıklar için risk faktörü olduğu ortaya kondu.
Günlük önerilen DHA miktarı; eğer balık yiyorsanız 100 mg, yemiyorsanız 200 mg. Haftada 3 kez balık yemeye çalışın. Eğer yiyemiyorsanız doktorunuza danıştıktan sonra 500-1000 mg arası balık yağı alın. Ben her gün 1000 mg’lık bir balık yağı kapsülü alıyorum. Balık yediğim günlerde atlıyorum.

Sepetteki Sağlık

Cranberry
n Süper meyvelerden biri.
n Türkçe adı henüz yok.
n Kızılderililer tıbbi amaçlarla kullanıp yetiştirmişler, suyuyla kumaş da boyamışlar.
n Bol C vitamini içeriyor.
n İdrar yolları enfeksiyonları için kullanılıyor.
n İçerdiği bileşikler idrar yolarındaki hastalık yapıcı bakterilerin atılmasını sağlıyor. 2004’de Fransa’da cranberry suyunun idrar yolları sağlığına yardımcı olduğu onaylandı.
n Antioksidan gücü yüksek; kanseri önlemeye yardımcı.
n Meyve suyu, sos, kurutulmuş meyve olarak tüketiliyor.
100 gramında 46 kalori var.


Dr. Bradley’nin light mutfağı

Avrupalılar püresini etli yemeklerin yanında da servis ediyor, payını yapıyorlar. Oysa biz balkabağını sadece tatlı olarak yiyoruz. Öyle gelmiş, öyle gitmesin... Bu tarifi seveceksiniz.

Lorlu balkabağı püresi
Malzemeler:
n 1 kg balkabağı
n 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tahin
n 1 diş sarımsak
n Yarım limon suyu
n 100 gr. lor peyniri
n 2 yemek kaşığı çam fıstığı
n 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Balkabaklarını küçük parçalar halinde yağlı kağıt serdiğiniz tepsi üzerinde fırına sürün. 170 dercede iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Biraz soğuduktan sonra püre haline getirin. İçine tahin, sarımsak ve limon suyunu da karıştırıp, yedirin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini çam fıstığı, maydanoz ve lor peyniriyle süsleyin.

DİĞER YENİ YAZILAR