Yılbaşı akşamı diyeti-miyeti boşverin, keyifle yiyin!

Yılbaşı akşamı bütün danışanlarımla birlikte “off” yapacağız . Yani o akşam serbestiz...

Haberin Devamı

Kilo alma korkusunu bir yana bırakıp canımızın istediğini yiyip, içeceğiz. Yılbaşı akşamının keyfini çıkartacağız. Size önerim çok özel günlerde diyeti boşverin, sevdiklerinizle birlikte bu özel anların keyfini çıkartın.


Bir planınız olmalı
Yılbaşı ertesinde çoğumuz “kontrolü kaybettim” hissine kapılırız. Ancak unutmayın kontrol sizde, kaptan sizsiniz. Ne yiyeceğinizi siz belirliyorsunuz. Önemli olan beyniniz. Eğer siz yapacağım diyorsanız, yaparsınız.

Artıklara dadanmayın
Yılbaşında hediye gelen çikolatalar hâlâ duruyor mu? Eğer bunları yemeye devam ederseniz kilo almanız kaçınılmazdır. Çikolatalara el atmadan önce 5 dakika düşünün. Neden yiyorsunuz? Eğer duygusal nedenlerle yiyecekseniz, su veya bitki çayı için, bir 20-30 dakika bekleyin. Sakinleştiğinizi, vazgeçebildiğinizi göreceksiniz.
Kendinizi tartmayın
Yılbaşı akşamının ertesinde yapılan en büyük hatalardan biri! Gördüğünüz tabii ki hoşunuza gitmeyecek. Zaten hissetmiyor musunuz? O zaman daha yeni yılın ilk günü sinir bozmak niye? Yediğiniz yiyeceklerdeki şeker, yağ,, tuz, alkol nedeniyle kendinizi şiş hissediyorsunuz hemen egzersize başlayın. Ertesi gün bu duygu ortadan kalkacaktır. Kendinizi 2-3 gün sonra tartın.
Bol bol su için
Limon sindirimi kolaylaştırır. Gün boyunca bol bol su için.
İyi uyuyun.
Çoğu kişinin bilmediği veya farkında olmadığı bir gerçek var: Uyku kilolarla savaşta en iyi silahlardan biri. Yeterli uyumadığımızda stres hormonları aktive oluyor. Bu da kan şekerimizin dalgalanmasına ve de kendimizi daha çok aç hissetmemize neden olup bizi daha çok yemeye itiyor. Ertesi gün mutlaka erken yatağa girin ve 8 saat uyuyun.
Detoks yapın
Hiçbir şey yemeyip kendiniz cezalandırmayı mı düşlünüyorsunuz? Sakın! Onun yerine detoks yapın. Hayvansal hiçbir ürün yemeden sadece çorba-sebze -meyve yiyeceğiniz bir gün geçirin.
Egzersize başlayın
Yılbaşı akşamı aldığınız fazla kalorileri yakmak için bayağı çaba gerekecek. Yılbaşı gecesini izleyen hafta boyunca en az 3 kez bir saat tempolu adımlarla yürüyün. Hafta boyunca 1000 kalori kadar yakmaya çalışın. Tempolu adımlarla 1 saat yürüyüşte ortalama 300 kalori yakılır.


Light mutfaktan 31 ARALIK için sunumu şık bir tatlı

Muz topları

Malzemeler:
n 2 olgun muz n paket bebe bisküvisi
n bardak light süt
n 1 paket bitter çikolata ( yüzde 70 kakaolu olanı tercih edin)
n Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
n Muzları çatalla ezin ve derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri, sütü ve benmari* usülü ertilmiş çikolatayı da koyun ve kaşıkla karıştırın. Cıvık olursa biraz daha bisküvi ekleyin. Elinizle küçük toplar yapıp hindistan cevizine bulayın ve buzdobında dinlendirin. Küçük pasta kağıtlarının içinde servis yapın.
*Benmari: Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Sonra bu kabı su dolu başka bir kabın içine oturtun. Alttaki tenceredeki su kaynasın. Çikolatayı bu şekilde eritin.
Bradley Mutfağı adlı kitapta da var.


1 OCAK 2009 diyetiniz

Kahvaltı:
n 1 elma n 1 büyük bardak ılık limonlu su
Öğlen:
n 1 büyük kap sebze çorbası (yağsız-unsuz) n 1 dilim çavdar ekmeği
n 1 büyük kase salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağlı-limonlu)
Ara:
n 1 portakal + 1 elma
Akşam ( en geç 19.00 ’da yenmeli)
n 1 büyük kap sebze çorbası
n 1 dilim çavdar ekmeği
n 1 büyük kase salata
Ara: n 1 nar
Yeni Yılınız Kutlu Olsun!

DİĞER YENİ YAZILAR