’Japonya’da hep S beden sattık. Bir tane bile M beden satışımız olmadı!’

İlgimi çeken bir gazete haberiydi bu. Bunu söyleyen çalışmalarını hayranlıkla izlediğim Silk and Cahmere’in sahibi Ayşen Zamanpur. Barselona, Moskova, Tokyo, Atina, Zürih, Milano, Brüksel gibi şehirlerde mağazaları var.

Haberin Devamı

Daha yeni Londra’da ‘Obezite ve Kanser’ Kongresi’nden döndüm. Almanya’dan katılan Profesör Michael Leitzmann, “Japon kadınlarında meme kanseri çok az görülüyor. Bunun nedeni de soya ve soya ürünleri, az yağlı beslenme şekilleri ve kilolarını korumaları...” derken bu haber geçti aklımdan. Özellikle vurguladığı şuydu: “Kilosunu koruyamayan kadın başta meme ve rahim olmak üzere kanser türlerine davetiye çıkartıyor!” Genç kızlığında ince olup, sonradan kilo alan tiplerdenseniz riskiniz artıyor.
Çocukluğundan-genç kızlığından beri kilolu olanlarda risk, sonradan kilo alanlara göre daha düşük bulunmuş.
Küçük bir not: Silk and Cahmere’de ben de small beden giyiyorum.
Yediğiniz ekmeğin kalorisine dikkat!
Evimde İstanbul Halk Ekmek’in tam organik buğday ekmeğini kullanıyorum. Tost hazırlıyorsam tercihim Uno’nun light kepekli tost ekmeği... Kullandığım ekmeğin 1 diliminin 50 kaloriyi geçmemesine çok dikkat ediyorum. Kilomu korumak için günde toplam 3 dilimden fazla ekmek yemiyorum. Örneğin; o sabah canım çok ekmek istedi ve 3 dilimi bir oturuşta mı yedim? Ondan sonra gün boyunca başka ekmek yemiyorum.
Kalorilere bir göz atıp, kendiniz değerlendirin!


Dr. Bradley’in light mutfağı

MALZEMELER
n 200 ml. domates suyu
n 1 yemek kaşığı limon suyu
n 1-2 limon dilimi
n Toz karabiber
n1 damla Tabasco sos
n Buz

Hazırlanışı
n Domates suyu, limon suyu, karabiber ve acı sosu iyice karıştırın.
n Üzerine istediğiniz kadar buz ve limon dilimi ekleyin.


n İngilizlerin Virgin Mary (Bakire Meryem) dedikleri bu içeceği çok severim. İçine bir de Türkiye’de her yerde bulunmayan Worcestershire sosu koyarlar. Şart değil. Gereksiz abur-cubur atıştırmamı önlüyor. Yaz-kış kullanılabilir. Özellikle en çok atıştırılan TV karşısındaki saatlerde iyi bir yatıştırıcı! Domates suyunun 100 ml’sinde sadece 30 kalori var.


100 gramında kaç kalori var?

Esmer ekmek 218
Kruvasan 360
Hamburger ekmeği 264
Pide 265
Çavdar ekmeği 219
Kepekli beyaz ekmek 230
Beyaz ekmek 235
Fransız baget 270
Elenmemiş undan yapılan ekmek 215

DİĞER YENİ YAZILAR