Bayramda keyifle yiyin

Bayramın her günü bir sevdiğinize gidip size sunulan ikramları tadacaksınız ama sonunda kilo almak da var. İşte size sağlıklı bayram önerileri.

İyi Bayramlar! Bir ay oruç döneminden sonra şimdi keyifle yeme zamanı. Bayramın tadını sevdiklerinizle güzel sofralarda gülüşerek , güzel sohbetlerle çıkartın. Ancak unutmayalım, çoğumuz, normal kilodakiler bile, bayram tatilinde kolaylıkla 1-2 kilo alabiliyoruz.

Sonrasında vermek de çok zor oluyor. Azıcık dikkat ederek bayramı kilo almadan geçirebiliriz. Gelin nelere dikkat etmeliyiz, sıralayalım, içlerinden yapabileceklerinizi seçin. Hepsini yapamasanız bile yine de yararını göreceksiniz.

Tatlıları yarım porsiyon isteyin

Ramazan Bayramı demek tatlı demek! Hepsi birbirinden güzel tatlılarımız var. Yiyin ama tatlı porsiyonlarınızı küçültün. Örneğin; 2 dilim baklava yerine 1 dilim baklava yiyin. Sütlü tatlıları küçük kaselere koyun. Kocaman kaselerde önünüze gelince dayanamayıp hepsini yersiniz ve daha çok kalori alırsınız. Her gittiğiniz yerde ağzınıza çikolata atmayın.
Sütlü tatlıları tercih edin
Geleneksel tatlılarımızın çoğu inanılmaz lezzetli ancak bol şerbetli ve şekerliler. Bu tatlılar yerine hafif, meyveli, sütlü tatlıları tercih edin. Sütlü tatlıların az şekerli olanını bulmak zor. Evde yapabiliyrsanız kendiniz yapıp götürün. Gittiğiniz yerde sağlıklı, daha hafif bir tatlıyı paylaşmış olursunuz.
Sağlıklı hediye seçin
Bayram ziyaretine giderken tatlı götürmek adetimiz var. Şerbetli tatlılar genelde aşırı kalorili. Daha sağlıklı seçimler yapmaya çalışın. Kakao oranı yüksek çikolata, sütlü tatlı, evde kendi yaptığınız hafif bir tatlı, kuruyemiş kutusu gibi…Artık hepimiz ya kilo vermeye, ya da kilomuzu korumaya çalışıyoruz.
Kafeine dikkat edin
Bayram ziyaretlerinde çay-kahve kolalı içecekler gibi kafeini bol içecekleri kaçırabiliyoruz. Sonrasında çoğumuzda uykusuzluk sorunu oluyor. Öğlene kadarki ziyaretlerinizde kafenli içecekler sorun yaratmayabilir. Ancak öğlen saat en geç 13’ten sonra kafeinli içeceklerden uzak durmalısınız. Uykunuzu kaçırıp ertesi günü kötü geçirmeye neden olurlar.
Yeşil çay için
Yeşil çay artık hemen her yerde bulunuyor. Siyah çay yerine kafeini biraz daha az olan yeşil çayı tercih edin.Yeşil çayın kanıtlanmış yağ yakıcı etkisi de var.Eğer kaliteli beyaz çay bulabilirseniz en iyisi beyaz çay içmek. En yararlı olan, antioksidan gücü en yüksek olan beyaz çay.
İkinci tabağı almayın
Gittiğiniz bayram davetlerinde ikinci tabağı almayın. Israrlara karşı koymasını bilin. Siz de kimseyi ikinci tabağı almak için zorlamayın. İkinci tabak demek en az 200-300 kalori fazla demek; bantta yürüyenler bilir zor yakıldığını!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR